Talking is mental walking

Charlie Chaplin pelkäsi koko elämänsä koska kukaan ei viitsinyt ymmärtää, oli helpompaa nauraa. Kyse on vakavasta asiasta, missä tekniikka pakottaa kulttuurit nöyrtymään johonkin joka ei ole ihmisyydelle milloinkaan oikein. Zizek on minusta ottanut mallia? Ehkä hänet on ns. luotu? Ehkä ei ollut Zizekiä ennenkuin minä aloitin? Kuten Naomi Kleinkin - ovat piilaakson tuotteita koska me tuotamme ja he rahastavat? * aito ei kopioi ketään *

Wednesday, February 01, 2006

Prata Dig Fri

Pratet är underskattat i vår värld. Vi talar så fint om dialog, men har glömt att pratet, det inre talet och den konkretiserade formuleringen är en väg framåt. Vi går någonstans när vi talar!!
Om vi endast tänker så står vi. Talet är en bit åt något håll som du själv bestämmer. Ibland är det på sin plats att stå, men då lämnar vi plats åt andra som har beslutat att gå framåt. Den som rusar är förstås inte heller på rätt väg, så...

3 Comments:

Blogger Hanne said...

Gustavsson skriver om den småpratande människan: Homo Garrulus. Är du ångestfylld så att du måste prata, eller vad menar du. Är omgivningen full av ond tystnad som man spräcker med prat? Prat stör väl?

6:51 PM  
Blogger Homo Garrulus said...

Hallå: Pratet är det inre talet och det inre talet har en betydelse för det tänkande som du har: inte en dagmamma för ångest utan en brygga till en inre dialog. Om du inte talar med dig själv är dina tankar ostrukturerade och då kan det hända att det är intuitiva (inbillade) logiska mönster som uppenbarar sig, men när du genomgått den betydelesefulla dialogen i ditt eget lilla huvud så finns logiken färdig. Det menar jag..

12:47 PM  
Blogger Homo Garrulus said...

Voi fan. Ingen pratar - folk dricker antagligen. Fredagsflaskan idag..

Vad är det för kvalitet? Vad är kvalitet?

"Laatu ei ole asia, ominaisuus eikä arvo, mutta se perustuu yhteisiin arvoihin. Arvot puolestaan vaikuttavat vaatimuksiin. Kyseessä on suhde: saamme sitä, mitä vaadimme. Jos vaatimukset kovenevat, laatu huononee".

Vem har kova allt till en enda soppa? Jag undrar om det inte är samma gäng som trodde att de skulle hindra världen att bli global? Samtidigt tycker jag också att globalisering utnyttjas också av fräcka krafter, dem som man inte skall låta piska ihjäl gott folk.
Gott folk piskar inte, de pratar.
Som jag, gott oflk, fokl, sofflck, folk

Men - var är alla pratmakare? Ligger på soffan kantänka, slocknade av all kvalitetstid...

HG
Enfield is my middle name
- inte så tuff men så rostig -

8:57 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home