Talking is mental walking

Charlie Chaplin pelkäsi koko elämänsä koska kukaan ei viitsinyt ymmärtää, oli helpompaa nauraa. Kyse on vakavasta asiasta, missä tekniikka pakottaa kulttuurit nöyrtymään johonkin joka ei ole ihmisyydelle milloinkaan oikein. Zizek on minusta ottanut mallia? Ehkä hänet on ns. luotu? Ehkä ei ollut Zizekiä ennenkuin minä aloitin? Kuten Naomi Kleinkin - ovat piilaakson tuotteita koska me tuotamme ja he rahastavat? * aito ei kopioi ketään *

Sunday, May 13, 2007

valmentajille ilmaista kamaa (taas)

Taide = oivaltava kommunikaatio: voi olla ihan lause joskus, yleensä se on kuva tai kokonainen tarina lauseita ja kuvia. Taide on se, josta saa ihmetellä ja ihmetys on kaiken oppimisen isä (tai äiti). Lapsi alkaa ihmettelemään maailmaa ja niin hän oppii. Ihmetys on oppimisen ehto.

Taide = ihmetys. Ihmeellistä jollain lailla, myös eettisesti ja usein esteettisesti. Ihmeellisen kivaa, ihmeellisen kaunista, ihmeellisen näköistä, ihmeellisen tunteita herättävä, ihmeellisen erilaista, ihmeellisen pelottavaa...

Kognitiivinen ajattelu = se järkiperäinen, itsevalittu, omaehtoinen, subjektiivinen, kausaalinen tiettyyn pisteeseen asti (vaikea asia, älä tartu) ja kiinnittynyt Itseyteen ja holistiseen elämään. Kognitio on suhteessa intutioon kylmä, laskelmoiva ja kantajansa etuja vaaliva. Kognitiivinen Minuus on se mitä yleensä sanotaan ajatteluksi vaikka se voi olla myös sen oikean määritelmän kautta myös asenteita ja tunteitakin.

Tässä se on sitä, mistä ihminen ammentaa omat linjansa: hän päättelee jotain ja on siihen sitten tyytyväinen (tyytymätön).

Emansipaatio = synteesin ja analyysin välinen tapahtuma, jossa hetkessä joko irtaantuu tai syö energiaa. Kun ihminen ei saa milloinkaan oivaltaa, hänen kyky emansipoida omaa kognitiivista ajattelua heikkenee. Jos ei saa ikinä olla itse luova (tehdä päätöksiä jotka tyydyttävät omaa ajattelua/asenteita) ei voi vapauttaa omaa minuutta siihen, että sillä on vapaus määritellä analyysin/synteesin suunta minne on halukaskin. Jos ei ikinä saa olla luova ahdistuu, ja siitä on siis kyse. Kun kontrolloidaan kaikkea niin yksilö ei ole enää luova ja se kostaantuu hyvinvointiin.

Tämä on kuuma peruna. Samalla voin sanoa, että jos minä sen olen tajunnut sen on tajunnut tuhatkunta muuta, ja tulee vaikuttamaan joka tapauksessa. Mikään protektionismi ei siis enää toimi enkä usko, että olet sen kannallakaan jos olen sinut lukenut oikein.

Ajattelu on siis terveenä zikzak eli koko ajan kriittistä ja kun se sitä saa olla se vapauttaa pienin askelein ja ihminen ei ahdistu. Jos pitää kuten yksisilmäinen aasi kävellä työnantajan suuntaan jossain tietyssä asiassa joka on ihmisen omaa arvomaailmaa vastaan, hän sairastuu psyykkisesti on minun näkemykseni. Ei siis voi valehdella itselleen loputtomiin.

Euroopan pitäisi lopettaa valehtelut heti. Älykkyys on suurempaa kuin smart-ajattelu joka on lapsellista. Käytä siis älyä, ei nokkeluutta vaikka konsultit (prostituoidut sellaiset) houkuttelevat sinua huoraamaan. Don't do it. Valitse hitaampi mutta vakaampi tie vaikka joudut antamaan statuksesta periksi. Silti se kannatta, ihan rahassa pian.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home