Talking is mental walking

Charlie Chaplin pelkäsi koko elämänsä koska kukaan ei viitsinyt ymmärtää, oli helpompaa nauraa. Kyse on vakavasta asiasta, missä tekniikka pakottaa kulttuurit nöyrtymään johonkin joka ei ole ihmisyydelle milloinkaan oikein. Zizek on minusta ottanut mallia? Ehkä hänet on ns. luotu? Ehkä ei ollut Zizekiä ennenkuin minä aloitin? Kuten Naomi Kleinkin - ovat piilaakson tuotteita koska me tuotamme ja he rahastavat? * aito ei kopioi ketään *

Sunday, November 01, 2009

ks takkirauta antisemitismin (30.10.09)

Utumies said...
Der Evige Araber.

October 31, 2009 1:53 PM

Igor said...
Ruukinmatruuna: "Olisi todella ikävää, jos assimilaatio merkitsisi juutalaisen kansakunnan häviämistä."

Eiköhän Israelin olemassaolo pidä huolta ettei juutalainen kansakunta (vai rotu vai uskonto vai kulttuuri?) häviä.

October 31, 2009 2:08 PM

Eurooppalainen said...
Eläköön erillaiset yhteisöt kansakunnat, alas yksilöllinen identiteettipelleily.

Kansallinen sosialismi, apartheid, ja kansallisuusaate savat loppunousun, hurraa!

October 31, 2009 3:46 PM

kattoratsastaja said...
Mielestäni voisi lisätä vielä neljännen syyn, taloudellisen epäsuhdan kantaväestöön. Juutalaiset ovat aina nokkelana kansana pärjänneet hyvin taloudellisesti. Siksi heitä on maalattu kiskureiksi ja nylkyreiksi. Osaan juutalaisvainoista on ollut syynä ihan perinteinen ahneus: kuolleille ei tarvitse maksaa velkojaan takaisin.

October 31, 2009 8:16 PM

Homo Garrulus said...
Verkostojen negatiivinen puoli on liikutettavuus eli kun rahalla tänä päivänä ostetaan tietoa ja ostetaan sisäänpääsyä on niillä, joilla on helpoin ja kestävin verkosto etuoikeus sanella monella tavalla tiedon ketteryyttä eli voivat vaikuttaa mediaan enemmän kuin muut koska ovat olemassa vanhana ja vahvana ei-paikallistuneena ryhmänä. Tämä vaikuttaa maailman medioihin tone-of-voice kääntyy miesmäiseksi jos juutalaisten kuva maailmasta on enemmän miehen kuin naisen (johtuen Raamatusta ja miten mies on ensin ja nainen kysykööt mieheltään). Tämä on osaksi sitä mistä USA:ssa nyt halutaan päästä pois ja se on ehkä myös vanhojen "kotkien" taustalla; ketterä tiedonsaanti ns. omilta.
Mutta kuten Fordista nähtiin, ei riittänyt enää yksinomaan vaan piti olla myös luova.

Sitä olivat kenties unohtaneet tai minun diagnoosi on se, että jos vain mies on jotain luovuus tyrehtyy koska luovuus tai emergenssi alkaa siitä mikä erottaa naisen ja miehen. Kantin 1 + 1 = 3 on sitä rakkautta ja uskoa mitä kaksi ihmistä voi keskenään innostuneena rakentaa. Luovuus vaatii siis myös iloa eikä pelkästään tuskaa.

November 1, 2009 7:58 AM


Kari Rydman said...
Älä huolehdi, rakas Matruuna! Jos on uskominen Franz Werfeliä (Stern der Ungeborenen, 1945), 400 000 vuoden päästä maailmassa on tasan kaksi asiaa jotka me tuntisimme: Kardinaali - ja Rabbi...

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home