Talking is mental walking

Charlie Chaplin pelkäsi koko elämänsä koska kukaan ei viitsinyt ymmärtää, oli helpompaa nauraa. Kyse on vakavasta asiasta, missä tekniikka pakottaa kulttuurit nöyrtymään johonkin joka ei ole ihmisyydelle milloinkaan oikein. Zizek on minusta ottanut mallia? Ehkä hänet on ns. luotu? Ehkä ei ollut Zizekiä ennenkuin minä aloitin? Kuten Naomi Kleinkin - ovat piilaakson tuotteita koska me tuotamme ja he rahastavat? * aito ei kopioi ketään *

Wednesday, January 16, 2008

Tieteellinen kehä


Mikä on sellainen kompetenssi kuin SOSIAALIPSYKOLOGIA? Nyt puhun kompetenssista, en siis tavoitteista miksi kirjoitetaan tai miksi kirjoitetaan hyvää kieltä. Nyt puhun tieteen haarasta nimeltään sosiaalipsykologia, jossa on sosiaalisia teorioita ja niitten lisäksi ihmisen omaa psykologiaa jossa on osittain "minä" ja osittain "te muut".
Tämä keskustelu ei myöskään katso koiraa karvoista: en nyt myöskään tarkoita fonttivalintoja, oikeakirjoitusta tai rivien välistyksiä tai valittua kuvaa. Puhun tieteen haarasta aivan kuten eläinlääketiede on erillään lääketieteestä niin sosiaalipsykologia on erillään psykologiasta tai sosiaalitieteistä.
Kun se ei ole psykologiaa eikä viestintää eikä semiotiikkaa eikä talous/teknistä
struktuuria eikä politiikkaa

- > se on jotain mitä jatkaa entistä kirjoittamista: kirjoitetaan siksi koska ennenkin on kirjoitettu. Se on samanlainen kompetenssi kuin Jussi-paita Pohjanmaalla: koska sitä on aina kudottu sitä kudotaan edelleen ja kun sitä edelleen kudotaan siitä tulee symbooli. Sinänsä antropologisesti ja tiettyjen kuntien symboolina sillä on ihan kiva paikka mutta jos verrataan turistinähtävyydet ja media niin ollaan kahdessa ihan eri domainissa: toinen on tarkoitettukin olla staattinen ja toinen on tarkoitettu olla dynaaminen.

Ja vaikka Jussi-paitaa sitten muunnellaan mm hihattomiksi t-paidoiksi tai tatuointikuvioiksi, joka on taas ihan todella hauskoja asioita noin tekstiilitaiteen tai nuorisomuodin sisällä niin tämä hauska tavara-maailma ei ole verrattavissa vakavaan aivojen kehitykseen ja lingvistiseen totuuteen että kielemme on ajattelumme rajat (Wittgenstein).

Näissä on kaksi suurta eroa: prosessi ja objekti!

Prosessin pitää siksi olla osana kaikkia komptensseja eikä pelkästään more-of-the-same mikä on koko sosiaalipsykologian onneton lähtölaukausvirhe.

Nyt sain taas vihamiehiä...tättärää tättärää here I come: entiset piiskan iskut eivät olleet riittäviä: hakatkaa
minua kansalaiset: Hakkaa päälle.

Här kommer riktigt jag... ja nyt en välitä mitä taas ajattelet, ellet ala huomata miten minä ajattelen. En mitä vaan MITEN.

Labels: ,

3 Comments:

Blogger Androgyynihullumies said...

Sait "You make my day award"in. :-)

3:32 AM  
Blogger Homo Garrulus said...

Kiitos todella paljon: tämä minun kirjoittelut on ollut oma tapani vain heittää pois päällimmäiset aivoistani. Kiitos AHM: you make my day.

6:44 AM  
Blogger Homo Garrulus said...

Who made my day? You. Today again.

2:03 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home