Talking is mental walking

Charlie Chaplin pelkäsi koko elämänsä koska kukaan ei viitsinyt ymmärtää, oli helpompaa nauraa. Kyse on vakavasta asiasta, missä tekniikka pakottaa kulttuurit nöyrtymään johonkin joka ei ole ihmisyydelle milloinkaan oikein. Zizek on minusta ottanut mallia? Ehkä hänet on ns. luotu? Ehkä ei ollut Zizekiä ennenkuin minä aloitin? Kuten Naomi Kleinkin - ovat piilaakson tuotteita koska me tuotamme ja he rahastavat? * aito ei kopioi ketään *

Tuesday, January 08, 2008

Häpeän muuri

Homo Garrulus sanoi...

Kemppisen esille ottama Bifurkaatio-teoria on osoitus siitä, miten mielikin toimii: jos häpeä on suuri ja oma minäkuva sen takia erehtymätön (jos kasvatus ei ole luonut milloinkaan sitä tietoa, että yksilö voi olla väärässä tämän kaltainen kova itsetunto saa alkunsa) niin sellainen ihminen ei milloinkaan edes lähtökohtaisesti oleta, että hänen heimolaisen antama "tieto" olisi väärä sillä heimo on kulttuurinsa takia opetellut saman maailmankuvan ja sen maailmankuvan sisällä ei nyt vaan olla valheellisia vaikka sitä tietysti esiintyy myös sisäpiireissä. Silti uskomus, että voi pitää tietoa luotettavana on suurempi kuin totuus koska totuutta ei voida paikallistaa tai todentaa.

Kun jääjäpäinen ja itseään epäilemättä kulkeva ihminen tekee intuitiivisen päätöksen bifurkaatioteorian mukaan hän ei voisi valita sitä toista reittiä missä hän epäilisi, että lähde on väärässä. Hän siksi uskoo, että lähde on oikeassa ja sen takia tieto, joka ei sovi tai soinnu siihen on oltava väärässä.

Voisi sanoa, että jos häpeän aiheuttama muuri on korkeampi kuin common sense häpeä valitsee puolestamme. Jos taas häpeä on ymmärretty eikä ole huomaamaton osa minuuden arvoja (ei ole kuten luterilaisten keskuudessa ja myös juutalaisten keskuudessa integroitunut osa) niin normaalin ja kriittisen ihmisen arvot (lue aivot) erottaa mikä voi olla valetta ja mikä ei ehkä sitä ole.

Kriittisyys on siis hyvin tiiviissä yhteydessä luulojen kanssa (eikö David Hume epäillyt että ideat (ideer) ja niiden toisen asteen ominaisuus verrattuna kohtaamiseen ja aitoon kontaktiin (intryck) ole yhtä paljon "imagination" kuin "illumination": intuition eller inbillning sanoivat niissä ruotsinkielisissä teoksissa mitä luin (sic).

Koska intuitio on fantasia ja koska se on varhaisten signaalien vaistoamista on siis jälleen yhtä suuri kysymys. Tämän takia sympatia oli Humelle tärkeä ymmärtää sillä se vie ajatuksia liian herkästi sille mainstreamin puolelle, jossa kulttuuri myös sinä hetkenä ON. Jos kulttuurissa mennään aavistuksen jonnekin sympatia seuraa. Mutta oikeuskysymyksissä ei saisi olla sympatioiden hegemonia vaan konkreettinen ja realistinen järki: se vaatisi empatiaa joka on jotain aivan muuta.

8. tammikuuta 2008 14:19

Labels: , ,

29 Comments:

Blogger X2 said...

fri-end:)

12:10 PM  
Blogger Homo Garrulus said...

Good to be friends.

2:51 PM  
Blogger Homo Garrulus said...

Good to be at end. Good end. Happy end.

7:37 PM  
Blogger X2 said...

he was only a dreamend.A dreamer of an end.

4:46 PM  
Blogger Homo Garrulus said...

Dreamer needs also. But do you mean that the Man I saw and was thinking about was a dreamer?

5:31 PM  
Blogger X2 said...

Maybe you didn't see any man.Maybe he was dreaming of you.Partly, like this communication.I don't know ur language,u dont know mine.But we communicate,dreaming of another language.

7:12 PM  
Blogger Homo Garrulus said...

Maybe: May be

8:09 PM  
Blogger murrrr said...

onks nää Sun Käyttöohjeet??

4:09 AM  
Blogger Homo Garrulus said...

MInun käyttöohjeet ovat raamatussa..hehe eli niitä ei ole mitään muuta kuin kolme kulmaa (kolme kulmaa on rahassa negatiivista mutta rakkaudessa se on ehto): isä-poika-pyhähenki. Voidaan sanoa, että kaikki joka on rahassa kannattavaa on ihmistä rikkoavaa ja kaikki joka menee pitkän kaavan kautta on oppimisen suhteen kannattava. Se tarkoittaa sitä, että
isä on opettaja tai auktoriteetti tai
aristokraatti tai presidentti eli joku jota kohti asia valmistellaan
ja
pyhä henki on se rakkauden isteohjautuvuus joka on nimenomaan rakkautta eli kun merkitys=tarkoitus ja tarkoitus=merkitys niin silloin pyhä henki on paikalla (ja vuokraa kellarista tilan kävelykepeille, joita voi sitten ojentaa YLE:lle musiikkitalon hankintaa varten jne).

Sitten tuo kolmas joka on se meidän tehtävä ihmisinä: poika. Se ei viittaa peniksenhaltijaan eikä edes singulaariin vaan se viittaa lihaan ja elämään eli biologiseen tekemiseen ja olemiseen johon liittyy becoming, tuleminen. Kun tämä pojaksituleminen on snaijattu alkaa muutkin asiat rullaa.

capiche? Jumala on näet läsnä mutta se on asia jonka loogisestikin tajuaa kun on tajunnut ensin mitä nämä muut symboolit ovat olleet omiaan. Joskus kansa tajusi - olen siitä varma, ainakin Kant tajusi - mutta nykyään ei osata enää kuvailla näitä tällä nykyajan kielellä.

Love is in the air. Et kuole; ei ole sellaista kun kuolema henksessä merkityksessä sillä kaikki on yhtä
ja sen takia sinun tietoisuuskaan ei häviä mutta et voi tietää sinä hetkenä kun olet yläpuolellamme abstraktisesti miten asiat voisi ilmaista. Syntymähetkellä ihminen on ihan sama kuin kuolleenakin. Ero on tässä symboolissa "poika".

Sanoo tyttö
nimeltään
garrulus

11:26 AM  
Anonymous Anonymous said...

aina halusin papin kanssa naimisiin

11:51 AM  
Blogger Homo Garrulus said...

papit olivat miehiä ennen

11:53 AM  
Blogger heavenly said...

niin no pappeus laajemmassa merkityksessä, se on vaikeaa.

12:22 PM  
Blogger θεμα αντικειμενο said...

naispappi onko siinä ero

10:28 AM  
Anonymous Anonymous said...

olet kyllä varsinainen johdattelija

10:29 AM  
Blogger Homo Garrulus said...

sinuakinko? mutta minähän haluan sinut tai sinua (kumpi on kumpi)

2:21 PM  
Blogger θεμα αντικειμενο said...

no sitten kun saat miNUT niin sinun tulee edelleen haluta minoirrrrr

5:09 AM  
Blogger Homo Garrulus said...

Saanko varmasti sinut*)? olisin ikionnellinen, sen kait jo arvaat - ei enää lueta kreikkaa sitten eikä mitään tietsikkakieltäkään - pelkkää matikkaa ja musiikkia - eixvaa? jookos?

*) edellyttää että subjekti on oikea

10:28 AM  
Anonymous Ä said...

Laitahan meiliini osoitetietosi, niin postitan sulle niitä..

11:07 AM  
Blogger nicciolina said...

naispeppeja?

11:53 AM  
Anonymous Anonymous said...

niin tykkäät oopperasta..aika vaikee juttu. ja ooppera on niin helvetin kallis vekotin siellä keskustassa. no menettelenee. pitää vaan hankkia puku. pianonpimputuskin voi ärsyttää ja besserwisser
citykeskustelut ja vauvanhoito
kyllä tää taitaa olla kerrasta poikki et ole edes se puoli ihminen joksi Sinua Luulin
autolla keskustassa että häpeät

12:00 PM  
Blogger nicciolina said...

mutta minullapa on jotain mitä Sinulla ei ole
istun puutarhassa kesäpäidassani ja kuuntelen kaikenlaisten hassujen lintujen puheita siellä eei ole närhejä ei on vaan naapurin räksy koira siitä on piitkä aika kun olen puutarhassa auringossa ollut kokonainen kuukausi

12:13 PM  
Anonymous puku talteen said...

ja sitten oot paras!

5:13 AM  
Anonymous Anonymous said...

..kriittisyys yhteydessä luulojen kanssa..kiitos.

4:44 AM  
Blogger Homo Garrulus said...

Luulot pitää olla valtameri, uskomukset lähimeri, toiveet kunnan järvi ja halut vesi omassa teekupissa - silloin TAHDOLLE tulee oikeanlainen järjestys.

Halut ovat tahdon lapsi sanoo Mill.

Jos luulot eivät ohjaa ei ole skeptisyyttä ja se on paha juttu. Jos usko ohjaisi olisi vain tötteröö sotilaita joille elämä on kauhean helppo kunnes huomaavat, että keltainen kansa tai kastipilkulliset kansat olisivat pedanneet Pohjolan maan alle omiin kaivoksiin ja sinne jäävät synnyttämään ns. varaosia (biologisia varaosia).
Julmuus ei ole loppunut ja on niitä, joiden sisus on monen vuoden sodista ja kurjuudesta yhdistettynä roistojen rahoihin saaneet aivan omanlaista sadismia. Heillä on myös rahaa siihen tänä päivänä; sadismiinsa.

Tämä on vähän suurempi juttu kuin se, olenko suudellut avioliittoni ulkopuolella joskus nuorempana ketään. Mutta typerälle kansalle siitä tulee aivan yhtä suuri asia.

Kyllä typerät maan perii - siltä näyttää.

8:58 AM  
Blogger Homo Garrulus said...

Kuka kirjoitti Papin vaimo?

10:13 PM  
Anonymous Anonymous said...

mielenkiintoinen tämä tapasi kertoa mafioosoista aiotko lähteä heita takaa ajamaan
kenelle se homma kuuluu

7:08 AM  
Anonymous til man lär said...

minä rupean maalaaman Sinulle piirrustuksia

8:50 AM  
Blogger dudivie said...

niin sanotun, mafian takaa ajo kuuluu tänään lehdistölle?

8:56 AM  
Anonymous heavy said...

minäkin olen kirkosta eronnut enkä edes suorittanut lipereitä muutenhan tässä olisikin leipäpuu, sirkutella

9:02 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home