Talking is mental walking

Charlie Chaplin pelkäsi koko elämänsä koska kukaan ei viitsinyt ymmärtää, oli helpompaa nauraa. Kyse on vakavasta asiasta, missä tekniikka pakottaa kulttuurit nöyrtymään johonkin joka ei ole ihmisyydelle milloinkaan oikein. Zizek on minusta ottanut mallia? Ehkä hänet on ns. luotu? Ehkä ei ollut Zizekiä ennenkuin minä aloitin? Kuten Naomi Kleinkin - ovat piilaakson tuotteita koska me tuotamme ja he rahastavat? * aito ei kopioi ketään *

Tuesday, August 26, 2008

Kiusattu ja KiusaajaVoisin kirjoittaa tästä aika paljon, mutta koska
Natokeskustelu ja lännen suhteet itään ja idän
käyttäytyminen Georgiassa pitää saada jaloilleen haluan
sanoa, että Venäjä ei ole paha. Venäjällä ollaan pahoillaan.

Ks. takkirauta.blogspot.com

....
kulttuurimafia kävi ja lisäsin klo 21.36 seuraavat:

Venäjällä on alemmuudenkompleksi ja uhomisen tarve. Lännessä asuu ylimielisyys joka ärsyttää myös Venäjää. Venäjällä pidetään ensin ihmisestä ja sitten tavarasta. Lännessä ollaan kauniin ja arvokkaan ja etenkin tyylikkään roinan perässä ja sitä pitää olla kaavan mukaan eikä väärissä paikoissa eikä väärissä väreissä.
Venäjällä rakastetaan värejä ja kitsi ei tee mitään. Kunhan on hauskaa ja samovaari kuplii tai sipuli tirisee jossain. Kunhan on kivaa, elämä on elettevä.

Labels: , , , , ,

4 Comments:

Blogger Homo Garrulus said...

"Karhunpoika karjahtaa, osa III"
10 Comments - Show Original Post Collapse comments

Blogger Karjala takaisin said...

Huomattavan hyvää analyysiä, kuten aikaisemmatkin postaukset aiheesta.

August 25, 2008 10:36 AM
Blogger Kumitonttu said...

Eihän tuohon kauheasti lisättävää ole. Venäjällä on suurempi keskushallinto kuin Neuvostoliiton kaatuessa. Keskuvalta käyttää suhteessa enemmän budjetista kuin Neuvostoliiton aikana. Uusien investointien tuotto on vuosi vuodelta matalampi. Ainoa positiivinen seikka on puolustusbudjetti, joka on karkeasti 20 kertaa suurempi kuin Suomella, mutta verrattuna valtion rajaan, summa on oikeasti mitätön. Siis saman verran kuin Ranskalla, mitä ranskalaisten lisäksi kukaan muu ei pidä sotilaallisena suurvaltana.

Jotenkin tulee mieleen nuo sudeetti-saksalaiset, kun Medvedev perusteli, että menivät Ossetiaan kun siellä on venäläinen vähemmistö (on joo, pari prosenttia asukkaista - saman verran kuin Suomessa). Madonnahan kuitenkin osoitti suurta spirittiä, ja vertasi McCainia ilmastonmuutokseen ja Hitleriin. Siinäpä osuva rinnastus kerrassaan.

August 25, 2008 1:10 PM
Blogger Homo Garrulus said...

Postausten vahva logiikka ei ole tämän kirjoittajan omaa ymmärrystä, hän vaan kirjoittaa yhteen sen minkä muut ovat oivaltaneet. Anteeksi sarkasmini: löytäjät ja yhteenvetäjät eivät ole samat ihmiset yleensä. On sama asia kuin se, että pyramiideja ihmetellään ja kuninkaita muistellaan mutta ne, jotka rakensivat pyramiidit ja keksivät matematiikan ovat ihan jossain muualla ja heitä ei kukaan muista.

Silti on hauska lukea; mutta varsinainen kirkkaus ei ole tullut täältä mielstäni. Kirkkaus löytyy ihan höpöttäjä-kaartilta, joiden kyky on nähdä signaalit ja erottaa puurot vellistä. Kun se työ on tehty on helppo kirjoittaa näitä ns. analyyseja kasaan. Olen itse jo edellä mm näissä mikä-on-mikä maassa ja miten niitä voi nähdä mutta ehkä pitäisi itsekin ruveta ajamaan ns. sivistyksen kieltä.

Höpöttäjänä on aika alhaiset bongot. Ei paljon ketään kiinnosta; onhan sivistys pingviininä olemista. Ollaan sivistyneitä niin, ettei muuta huomata ja ilman minunlaisia (meitä on monta minunlaista) kävisi helposti niin, että sinä aikana kun ollaan sitä niin Venäjän kaltaiset maat ottavat haltuun - juuri kontrolloimalla meidät. Mutta hallo: se ei ole mikään uusi asia: mistäs suomettuminen lähti ja mikä oli DDR:n strategia. Se on jo täydessä käynnissä ja sen minä osittain huomasin. Paljon ei ole kukaan kiitellyt: miksi? Siksi, että se oli niin noloa koska päättäjät ovat Arkadianmäellä edelleen.

Minä olen silti Venäjää kannustamassa; he ovat meille tärkeä naapuri enkä ollenkaan ole heitä vastaan. Olen kaikkea liikaa kontrollia vastaan koska se estää aitoa luovuutta ja aitoa kehittymistä. Se ei ole kenenkään mieleksi.

August 25, 2008 1:16 PM
Delete
Blogger Katselija said...

Kiitos analyysistasi. En juurikaan hallitse peliteoriaa, mutta joskus tulin lukeneeksi pikku esimerkin haukoista ja kyyhkyistä: siinä jos haukkojen asuttamaan maailmaan tuli kyyhkynen, se pystyi valloittamaan itselleen vissin kokoisen reviirin, samoin jos kyyhkyjen asuttamaan maailmaan tuli haukka. Minun maailmani tietysti on tämä kapitalistinen, 'epäsuoran vallankäytön' maailma, olemmepa sitten haukkoja tai kyyhkysiä, ja meistä kovin poikkeavat strategiat - Venäjän, islamilaisen maailman - tuntuvat käsittämättömiltä. Mutta kaiketi täytyy faktana tunnustaa, että maailmaan nykyoloissa mahtuu sellaisia strategioita, joita emme esimerkiksi voi arvostaa, vaikkapa 'vapaaehtoinen' hakeutuminen alkutuotanto-feodaaliseen strategiaan.

August 25, 2008 1:36 PM
OpenID jukkaaakula said...

Oma analyysini aiheesta Venäjä.

August 25, 2008 5:18 PM
Blogger J. M. Korhonen said...

Hyvää luettavaa taas kerran.

Luin äskettäin artikkelin (en valitettavasti muista lähdettä) jossa esitettiin seuraava hypoteesi:

Venäjällä luonnonvalinta karsii tyhmiä poliitikkoja huomattavasti tehokkaammin kuin lännessä - täytyy olla jonkin verran fiksu ja paranoidi selvitäkseen.

Selviytyjillä on taipumus nähdä kaikki muutkin samanlaisina, ja heistä lännen päämäärättömyys ja selkeän strategian puute näyttää enemmän tai vähemmän ovelalta salaliitolta, sitä ovelammalta mitä typerämmältä se vaikuttaa - vaikka, Occamin terää jos on uskominen, useimmiten se todella voidaan laskea kyvyttömyyden, tahattomuuden ja matalien prioriteettien piikkiin.

Seurauksena on labiili maailma jossa molemmat puolet ymmärtävät väärin toistensa tahattomia (ja tahallisia) signaaleja.

Kumitonttu: ei se puolustusbudjetin ruplaa tai sotilasta per rajakilometri ratkaise - ratkaisevaa on kyky saavuttaa paikallinen ja hetkellinen ylivoima naapureita vastaan, niinkuin nyt kävi, samalla kun vältetään agressio toiselta rintamalta, niinkuin nyt kävi.

August 25, 2008 5:37 PM
Blogger Ironmistress said...

Jukka, saahan sitä pokerissa bluffata vaikka sorsaparilla.

Eri asia on, että meneekö bluffi läpi, ja jos pelikaveri päättääkin katsoa, silloin on syytä olla jotain substanssia sen bluffin taakse.

Tai kuten vanhassa Civilizationissa sanoittaisiin: We laugh on your empty threats. Venäjä yrittää bluffia, eri asia meneekö se läpi.

August 25, 2008 5:54 PM
Blogger Homo Garrulus said...

Miksi ihmeessä Venäjä bluffaisi? Minä uskon, että kyseessä ei ole maa nimeltään Venäjä, joka bluffaa vaan tietty rinki ihmisiä, joiden yhteinen nimittäjä voi olla myös Nato. Voi siis olla jekku, missä halutaan,että syyllisyys kääntyy maan päälle vaikka maa on suuri ja siellä kuten meilläkin monenlaista mieltä. Ovat siis vain hankkineet strategisen ajatuksen joka esitetään yhdellä tavalla, medioidaan tarkasti omalla toiveella, nostetaan puheeksi jossain ja vähätellään jossain juuri niin, että kuva oikeasta polemiikista syntyy ja siihen saumaan nostavat osakkeita tai arvoja, joiden merkitys tulee myöhemmin. Peliä. Minä en silti laittaisi syyttävää sormea maahan sillä minun mielestäni siellä asuu myös passiota ymmärtävä kansa (jonka lapset eivät leikkaa käsivarsiaan veitsellä, jonka miehet eivät haikaile nuoria tyttölapsia ja joiden käsitys vieraanvaraisuudesta on ihan toista luokkaa mitä meillä). Ei Venäjä maana mikään bluffi ole: korkeintaan siis jotkut ryhmät. En silti sano, että se on Natokaan, mutta se tuli ensimmäisenä mieleen jos bluffia haluaa etsiä. Minun mielestäni Häkämies on nyt puhunut aika paljon oikeita asioita ja silti en pidä siitä, että maassa on kaikenlaisia miinoja, mutta rajamme on niin pitkä että pakko on saada apua näistäkin. Samalla olen sitä mieltä, että se mitä tehtiin Suomen osalta oli siistiä työtä (edellyttää ettei ollut lavastettua juuri meitäkin varten).

August 25, 2008 7:00 PM
Delete
Blogger Ironmistress said...

Homo Garrulus, joko Venäjä bluffaa tai sitten sen johtajat ovat aivan oikeasti tyhmiä. Venäjä on kehitysmaa - se on asia, jonka jokaisen pitäisi tajuta, sillä sen talous perustuu lähes täysin öljynviennille - eikä Venäjällä ole resursseja yhteenkään konfliktiin aivan oikeiden suurvaltojen, kuten USA:n tai Kiinan, kanssa. Ja koska Venäjän johtajat pääsääntöisesti eivät ole tyhmiä, on todennäköistä että Venäjä bluffaa. Lienee taas aika lukea sitä klassikkoa "36 strategiaa". Näyttele vahvaa kun olet heikko, ja heikkoa kun olet vahva.

Mitä taas Venäjän kansaan tulee, niin tätä blogia tiettävästi lukee Vera I., joka on kasvanut Neuvostoliitossa ja tuntee aika paljon venäläisiä ja aika hyvin, ja häneltä voi kysyä omakohtaista mielipidettä asiasta. Tiettävästi Venäjällä kansan pahoinvointi on suomalaiseen verrattuna toisella dekadilla, ja paitsi viiltely, niin alkoholismi on yleistä.

Venäjällä ei ole varaa joutua riitoihin NATO:n kanssa. Se merkitsisi sille katastrofia. Siksi se uhittelu on pelkkää bluffia - tai sitten Venäjän johtajat ovat tyhmempiä kuin edes osaamme kuvitella.

August 26, 2008 7:24 AM
Blogger Homo Garrulus said...

Koulukiusaaja ei ole samalla heikko vaan kova ja hyökkäävä. Kiusattu sen sijaan puolustautuu hyökkäämällä.

Nyt meni puurot ja vellit mielestäni. Venäjä ei ole se uhkaava puoli vaan itseään puolustava ja sen näkee kaikesta. Se, että ottavat rajut toimenpiteet ennen kuin miettivät on juuri kypsymättömyys - ei ylivaltaa.

Kiusaaja taitaa kyllä asua lännessä.

1:17 PM  
Blogger Homo Garrulus said...

http://www.city.fi/antitv/klippi/5542/

2:49 PM  
Anonymous meibii said...

Diamonds are a girls best?

11:38 PM  
Blogger Homo Garrulus said...

Diamonds are the girls' best friends.

8:51 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home