Talking is mental walking

Charlie Chaplin pelkäsi koko elämänsä koska kukaan ei viitsinyt ymmärtää, oli helpompaa nauraa. Kyse on vakavasta asiasta, missä tekniikka pakottaa kulttuurit nöyrtymään johonkin joka ei ole ihmisyydelle milloinkaan oikein. Zizek on minusta ottanut mallia? Ehkä hänet on ns. luotu? Ehkä ei ollut Zizekiä ennenkuin minä aloitin? Kuten Naomi Kleinkin - ovat piilaakson tuotteita koska me tuotamme ja he rahastavat? * aito ei kopioi ketään *

Tuesday, February 06, 2007

Oppo-sitio tarkoittaa Oppi-vaisuutta

http://www.steinbock.org/blog/2007/01/24/information-architecture-social-architecture/

Tämä tarkoittaa sitä, että jos vain yhden tai muutaman etnisen tai sosiaalisen ryhmän näkemykset oikeasta ja väärästä ovat antamassa suuntaa koko alueelle (esim. ettei saa lainata kuvia ilman, että niistä joutuu maksamaan). Tämänlaisen toimenpiteen jälkeen köyhillä (joilla ei ole älyllistä foorumia) on entistä huonommat mahdollisuudet nousta, eivät siis ikinä pääse poterostaan.

Informaatioarkkitehtuuri on tärkeämpi kuin mikään muu tällä hetkellä, sillä pian verkot on kudottu ja sen jälkeen ei voi enää niitä muuttaa ilman, että koko informaatiosysteemi revitään alas. Se taas tulee maksamaan enemmän kuin harkittu levittäytyminen: MUTTA KUN AHNEET POLITIKOT JA AHNEET MARKKINAPELLET RYNTÄÄVÄT TÄLLÄ HETKELLÄ JOKAINEN TAHOLLAAN TEKEMÄSSÄ KIIREELLISESTI JA HOSUEN ELI LAPSELLISESTI NUO 25 v.-STRATEGIANSA. Miksi valta on kuin Cinderellan siskot: katsovat vain itseään peilistä, katsoisivat ulos ikkunasta mieluummin! Peilikuva ei ole vastaus millekään; ei oppimiselle ainakaan sillä siitä peilistä tulee piru vie se oma Naama.

SEKIN ON SIKSI ÄLYTÖNTÄ, SUORASTAAN ÄLYTÖNTÄ. Eikö Jumala antanut ihmiselle ajatteluvärkit: aivot? Käyttäkää niitä ja unohtakaa pilkut ja pisteet ennenkuin on liian myöhäistä. Ei kukaan lakkaa kynsiään tai katso televisiota rauhassa kun tulipalo roihuaa, sen kyllä tajuaa, mutta muuten nämä aivokuolleet päättäjät eivät tajua mitään - kö??? Uima-maisterin on kerrottava kaikki - ihan kaikki - eikä sittenkään kelpaa maisteriksi maailman viksuille? Viksut ovat kuin viikset: räkäjarru mutta kun räkä haluaa tulla ulos sillä räkä on tulehduksen aiheuttama, antakaa räkään (rään? rää'än?) valua hyvänen aika. Nyt on aika vetää Schnurrbartit pois jotta tulehtuminen saisi ilmaa. (ei, et sinä....)

Köyhä on siis köyhä myös kielensä takia, eli kun
rikas tulee tyhmemmäksi koska pärjää köyhä tulee älykkäämmäksi koska on koko ajan
oppositiossa. Silti valta poimii juuri väärinpäin: poimii tyhmät sillä heidän kieli kuulostaa
ja näyttää oikealta mutta pää on tyhjää täynnä tai märehtii entistä informaatiota uudelleen ja
uudelleen kun mekanismit nähdä uutta puuttuvat. Samalla köyhä ei ikinä pääse edes kertomaan millainen äly hänellä on, sillä siihen tulee informaatioarkkitehtuurin kautta uusia sulkuja ja mahdottomuus senkun lisääntyy.

Tästä ei edes puhuta. Seuraa sota pikkuhiljaa kun älyä pidetään poterossa se räjähtää kuten tulivuori purkaantuu: mikään missä on voimaa ei voida säilyttää muodon vuoksi tai estetiikan vuoksi jossain maton alla. Montako kertaa pitää sanoa?

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home