Talking is mental walking

Charlie Chaplin pelkäsi koko elämänsä koska kukaan ei viitsinyt ymmärtää, oli helpompaa nauraa. Kyse on vakavasta asiasta, missä tekniikka pakottaa kulttuurit nöyrtymään johonkin joka ei ole ihmisyydelle milloinkaan oikein. Zizek on minusta ottanut mallia? Ehkä hänet on ns. luotu? Ehkä ei ollut Zizekiä ennenkuin minä aloitin? Kuten Naomi Kleinkin - ovat piilaakson tuotteita koska me tuotamme ja he rahastavat? * aito ei kopioi ketään *

Thursday, January 07, 2010

omat tarinat

Post a Comment On: catulux
"Carmen 71"
17 Comments - Show Original Post
Collapse comments
Homo Garrulus said...
Portviini aiheuttaa kuulemma Kihtiä. Onko se siksi, että se nautitaan pikkurilli taivutettuna pitsilasista vai siksi, että se on tammisissa tynnyreissä kypsytetty?

2:32 AM


Avatar said...
Mainio teksti.

12:41 PM

catulux said...
Avatar. Olet nyt kuuluisa ihan 3D-muodossa. Käyhän katsomassa nimikkoelokuvasi.

Mietis, miten mukavaa olisi osata latinaa ja sitten lukea viestejä ja runoja alkuperäisessä muodossa noin 2000 vuoden takaa.

sanoissa lienee ainoa ikuisuus.

Hyvää Sinulle ja parempaa uutta vuotta.

1:37 PM

catulux said...
Siis Hyvää Joulua piti sanomani.

1:39 PM

Homo Garrulus said...
Eikö minulle ollenkaan?

2:14 AM


Homo Garrulus said...
It does not smell llike Chris'mas
?

2:16 AM


Comment deleted
This post has been removed by the author.

6:47 AM

Homo Garrulus said...
Hesari tänään 29. joulukuuta Naaraat nirsoilevat syystä -artikkelissa on pöyristyttäviä kirjoituksia, eikä kirjoittajat huomaa loogisia fibojaan:

- eläimillä ei ole sana ja sanan kautta saatu valta lainkaan ja siksi symmetria tai parinvalinta tai oikeus saada leiman olla "hyvänä" tai "pahana" ihmisenä (ja joka on tämän päivän suurin synti mielestäni) ei voida verrata ihmisen elämään suoraan; ei feministiteorioiden eikä luonnonteorioiden kautta.

- vielä kökömpi virhe on HY:n tutkijan sekä vertaus tanssiin että siitä vedetty johtopäätös, että katsojan silmien mukaan symmetrinen tanssi on selvä evidenssi, että symmetrisuus on tae oikealle hyvälle (!) ihmiselle, jolla on geenit balanssissa.

Herranen aika mikä sotku kun ei erota observoijan omaa mieltä tanssijoiden mielestä eikä erota sitä, miten kauneus tanssissa ei ole mikään tae siitä, että tanssijat olisivat sopivia tai sopimattomia toisilleen pareina tai hyvinä eli kelvollisina yksilöinä.

- Näin siis tämän päivän HS ja ammattiarvostusta nauttivat seksuaalitutkijat. Onpa laatua.

...

Olisi niin paljon tieteellistä mistä voisi kirjoittaa, ja sitten he valitsevat näitä alueita!! Ja tuo viimeinen lause, joka dosentin taustoittavissa tekstissä yrittää kertoa, että on parempi geneettisesti parempi laatu (!!!) silloin kun on symmetrinen tanssi ulkopuolisen katsojan silmissä jonka kauneustajuntaa ei olla edes kerrottu.

...

Geneettinen paremmuus on sitä*, kun ilman suurempia lukemisen vaivoja vaan ymmärtää ja tajuaa, että loogiset virheet ovat läsnä kielessä ja rationaaisuuden takia - eikä niitä siksi älykkäänä tai geneettisesti parempana siksi myöskään tee. Vaikka kirjoittaisi vähän huonosti loogisesti oikeampi on silti parempi mielestäni. Ilman kieltä voimme päteä loogisesti esimerkiksi morsekielellä kuten tämän päivän tietotekniikka metatasollaan sähköimpulsseissa. Se on silti älykkäämpää kuin se mössö mitä me täällä kirjoitamme koska se on "ennen" kuten Zenonin paradoksi. Levinas, joka on kirjoittanut eettisyydestä sanoo, että ennen on ennen kuin "ennen kuin". Se on hyvä muistaa kun tajuaa miten oppiminen menee.

Se taas vaatii älyä tajuakseen eli tämä äskeinen lause ei avaudu toopelle miten sähköimpulssit tulevat mukaan tietotekniikkaan ja metakieleen.

Siihen ei tarvita mitään ulkoaoppimisen litanioita vaan älykäs on älykäs vaikka ei olisi kirjan kirjaa lukenut (eikä ns. päde wittgensteiniläisessä kielipelissä kukkojen lailla mutta vaan näkee, oivaltaa, ymmärtää ja sensuellin lailla empaattisesti tajuaa).

* tai pitäisi olla sitä

12:21 AM


Homo Garrulus said...
Kiljusen perhe ei synny itsestään vaan siitä jatkuvasta vastakkaisasettelusta mikä nousee kun toopet yrittävät olla oikeassa vaikka ovat hävinneet aikoja sitten.

Tuo nainen Vatikaanissa tai Roomassa, joka hyppäsi kaatamaan Paavin oli kyllä minunlainen norsu posliinikaupassa, joka halusi luonnon asettamat painovoimat takaisin karjaankuljetusyhteiskuntaan.
Ei hän mitään tervehtiä halunnut vaan oikeuden mieltää totuutta LUONNON VOIMIEN kautta eikä luonnontieteen kautta.

Luonnontiede on raiskattu aikoja sitten niin, että sen denotaatiot ovat päin persettä. Ja sitä ei saa sanoa vaan mielummin huudetaan Keisarille miten kauniit vaatteet tällä on kun sillä ei hitto soikoon ole mitään. Lapsikin sen näkee.

12:27 AM


Homo Garrulus said...
Enempää en tänne nettiin laita: nyt en kirjoita pian kirjaakaan ellei ala intelligentia nousemaan jostain.
--

Minulle paikka, vaikka Koreasta jos pitää niin kauas lähteä tai minne vaan; tämä on hävytöntä, että pässit pitävät älykästä kymmenen vuotta psyykkisenä panttivankina sinä aikana kun yrittävät itse ymmärtää jotain. Räsänen on kirjoittanut hyvin siitä, miten Chomsky voi tajuta niin paljon poliittisista teorioista vaikka ei ole niitä juurikaan lukenut. Sama koskettaa minua: se on logiikan osaamisen kautta ja silloin en viittaa siihen palapeliin tai ristisanatehtävään mitä yliopistolla saa tehtäväkseen logiikan alkeissa. Mutta kun tajuaa sekä ontologian että epistemologian tajuaa miten tämä menee. Tässä on fiba numero jotain; milloin helvetissä nekin ovat erotettu toisistaan?

12:32 AM


Homo Garrulus said...
Finaalisti

Iines sanoi...
Vaari,

loistoehdotus tuo yhteisristeily. Luulen että hytit rytkyisivät ja laulu raikuisi.

Ja pikkujalkaahan minäkin tarkoitin
eli "stondaa tykimmin" on ihan kiva lausahdus setien suusta.

29. joulukuuta 2009 12.38

Homo Garrulus sanoi...
Nyt niillä on suorastaan hätä....katsokaa mitä van Vaari sanoo: hänen elämäntyönsä (posliinimaailma) menisi suoraan roskakoppaan jos eivät selätä rouva x ja herra z.

29. joulukuuta 2009 12.58


Homo Garrulus sanoi...
Nyt on kirkolla kiire: jos et mene lankaan herra z niin menet suoraan maailmanhistoriaan Newtonin jälkeen.
Ja jos sinä sinne et mene (valitset silikonitissit ja muut upeat ulkoiset kurvit, joita olet kuolannut) niin sinne menevät silti mutta ehkä vasta 50 vuoden jälkeen. Menet silloinkin historiaan; jonkinlaisena Kirkegaardina.

29. joulukuuta 2009 12.59

./..

3:56 AM


Homo Garrulus said...
./..
Arjaanneli sanoi...
Riemulauluun miehelle yhdyn minäkin:)
Jos itte vääntäisin vastaavan kalenterin, niin en välttämättä laittais noita julkkiksia.
Juu juu, ovat komeita ja karismaattisia, mutta paha sanoa oisvatko mukavia muuten...

Minä laittaisin esmerkiks yhden bussikuskin, joka juttelee usein niitänäitä mukavia ja odottaa aina, että mummut on istumassa ennenkö lähtee.
Yhden kuukauden voisin ihailla erästä asiakasta, jota en ole koskaan tavannut, mutta puhunut puhelimessa. Äänensä saa mut aina velliksi villasukassa ja päivä on pelastettu!
Yhden kuukauden voisin katsella yhtä ystävääni, joka on loistavin keskustelija, mitä olen koskaan tavannut!
Päihittää mennentullen komeat ja muut sellaiset..
Ai niin.
Yhden kuukauden omistaisin Jukka Virtaselle.
En näyttelijälle vaan sille toiselle.
Olin luennollaan, ja menin ihan myttyrälle kuunnellessani viisaita sanojaan.

Tämmösiä tää laittais.
Ja viel täytyy tirskua tuota yhtä van Vaarin kommenttia:
Niistä isoista ja pienistä tisseistä ja niiden omistajista!
Kiitos :)
Se oli HAUSKA!

29. joulukuuta 2009 13.01

van Vaari sanoi...
Homo G:

Nyt erehdyt pahan kerran, harvinaista kyllä. Tädeiltä en vaadi posliinia, kyllä han luomu käy.

29. joulukuuta 2009 13.13

Homo Garrulus sanoi...
Van Vaari: en viitannut sinun kaatamistarpeeseesi (panosi) vaan ammattitaitoon (ks. minkä Kemppinen tänään kirjoittaa blogissaan). Sinne menisi ne Babelin tornit, joita nyt kootaan uudessa kokoonpanossa.
Sellainen posliinitorni kaatuisi, ei siis sinun perverssiot joita voit vapaasti seilaten käydä väkisin makamassa ja suutelemassa porttigångeissa.

Intiassa esimerkiksi? Blair kustantaa varmaan ja sossarit, siltä puolelta, joille lyhyt tähtäimen idea on aina järkeä tärkeämpi. Kunnes tapahtuu jotain. Juutalaisethan ovat jo kelkkansa kääntäneet; nehän palvelevat supertarkasti kaikkia, joilla on valtaa. Pian on keltainen master ja loput on vanha stoory.

Ja sellaiseen master-vaihtoon ei heille mene juuri mitään vaivaa koska maapallo on pyöreä ja oma ns. porukka on jo nyt joka puolella maailmaa. Mikäs siinä, ohjauspyörä baabordiin eikä styrbordiin.
- Kaikki muu on turhaa, sanoi joku purjehtimisesta.

29. joulukuuta 2009 13.27


Homo Garrulus sanoi...
Ja siksi Zizek on sallittu enkä minä: minä olen eurooppalaisen ja amerikkalaisen rahan vaalija eli tajuan, ettei meidän rahat saa valua kuten nyt suoraan kohti väärää masteria vain siksi, että ruvetaan ylläpitämään vasemmistopolitiikkaa. Hihoj se oli syy, että Obamakin sai kapteenin paikan ja ns. rauhanpalkinnon.

Mutta oikea kansa sairastuu, ellei heille myös kerrota mitkä metkut ovat ilmassa. He haluavat oppia.

Sairastuvat turhaan muuten ja apatisoituvat; joka on tietysti ihan hyvä näille uusille ohjauspyörän haltijoille: vähemmän vastusta.

Mutta siksi koko maailman oikeistolaiset ja oikeat oikeistolaiset (ei riistokapitalistit vaan ahkerat ihmiset mistä hyvänsä) seiskää tämän minun ajatukseni takana.

Hallo hallo everybody hallo hallo halooooooo

29. joulukuuta 2009 13.32


ps. se ei tee juutalaisia huonoiksi mutta kenties vähän epäluotettavaksi vaan; ovat suorastaan älykkäitä silti. Vihaan voi luottaa, sen he tiesivät ja sen takia oli helppo rakentaa oma hylly Babelin tornissa ja se hylly ei kaatunut vaikka suunta ja toive sen mukaan kaatui. Olisi vain ollut etelätuulta eikä pohjoistuulta.
Harmi, ettei von Wright koskaan ehtinyt jutella kanssani kun lähetin hänelle sen kirjeen.

3:56 AM


Homo Garrulus said...
Kemppisen päre (31.12.09 vanha kirjoitus -nimisenä) on hyvä kertomaan, miten teoria kaikesta on teoria ei mistään. Mutta Raunon kirjoitus onttisen ja ontologisen eroista on yhtä hieno. Raunolla on luut ja suorat loogiset totuudet näkyvissä kuten röntgentutkimuksen jälkeen voisi sanoa mutta Kemppisellä näkyy elämä ja elävä ihminen tunteineen.
Kumpi parempi? Ei kumpikaan ja silti sitä aina halutaan laittaa vastakkain vain siksi, että oma minä näkee joko struktuurin (RR) tai funktion (JK) ensin.
Suurin osa ihmisistä on kuitenkin tunteistaan orientoituvia (David Horne, Sandra Siegel jne pyskologit USA:ssa Human Dynamicsin taustalla) mutta se ei tarkoita, että pitäisi karkottaa ne ihmiset, joilla on toisinpäin ajattelu (kuten minulla mm). Emme ole sairaita vaikka meillä toimii ensin struktuuriajattelu ja sen jälkeen funktio-ajattelu. Nyt kirkko tai kirkon kautta vanhoilliset ovat makunsa mukaan poistaneet meidät ns. turhina mutta emme voi olla tieteen kautta turhia koska meillä on kyky ajatella järjen kautta ensisijaisesti. Se ei vaan ole tavallista ja siksi kansa (leveä Gaussin käyrä) pitää meidät väärinä, hupaisina tai vaarallisina riippuen siitä, miten huonosti he itse tuntevat oman itsensä, oman lähihistoriansa, omat kulttuurinsa historiat ja muutenkin miten suhtautuvat empaattisessa mielessä muihin johon vaikuttaa myös fantasiakyky. Tässä on siis monenlaista estoa miten kansasta voisi saada harmoninen ja siten kuten Kiina sen aikoo ei ole oikein kivalla tavalla koska siinä halutaan samalla olla suuri ja kaunis (uusi valtanapa) ja silti puhua tai merkitä yksilön kannalta jotain erillistä kasvun mahdollisuutta. Käytännössä eivät ole yhteensovitettavissa kuten heidän ihmisoikeus-sotkuista on nähty: perustuslaki ei olekaan korkein laki kun tulee käytäntöön jos joku uhmaa sitä sosiaalista tai kommunistista ylivaltaa.

Mutta jos aikoo tulla näkeväksi on pakko olla päätä korkeammalla kuin oma ryhmä ja se on juuri sitä mitä aikovat poissulkea: seuraus tulee olemaan ennennäkemätön määrä karjaata, jotka sokeana haapuilevat rahan perään.

Kuka tätä fasilitoi? Kuka sitä edesauttoi? Kuka ei puhu intellektuellin kieltä silloin kun on kyseessä uusi maailman kannalta tärkeä tila? Juu, sen tekee pieni mutta osaava ja sydämensä menettänyt strutkuralisti, jolle voittamisen kaipuu on kuvitelma elämän ikuisuudesta; hinnalla millä hyvänsä. On siis vaarallista istua tiedon päällä jos ei tajua sitä miten voi käydä kaikille kun pienellä on vimmattu tarve voittaa.

Asia kerrallaan ja kaikille tilaa. Ei tarvitse poistaa sitä eikä tätä mistään. Poistot ja outliersit ovat juuri ne, joista tulee laatua kuten madot Darwinin opeissa. Kaivavat ne tärkeät ilmareiät tulevaisuuden kannalta.

Lopeta siksi tietotekniikan stalkkaus, kontrolli, vaaliminen, estolistat ja muut sonnat. Ne vasta sairaat ovat koska siinä menee takuuvarmasti näkeminen ensin. Tottelevaisuuden alttarille.
Silti pelissä voi pelata puhtaasti - sen tiesi mm rehtori Ruotsissa joka tajusi laittaa villit syrjäytetyt pojat futispelaajaksi ja vaati tulemaan ajoissa, pitämään pelipaidat ja pelaamaan oikeaoppisesti.

Mutta Rinkebytä ei tarkoitettu huumekuljetuksiin tai mihinkään sellaiseen, johon nokkelat sitten sen vei.
Miksi siis ei nähdä statuseroa futispelaamisessa ja maailmanpelaamisessa on jo outoa: toisessa pallo on yhdessä kentässä ja elämän pallopelissä pallo on ties missä kentillä milloinkin. Ei ole lainkaan verrattavissa ja siksi pallopeliä ei saisi verrata maailman peliin ja peliteorioihin ellemme halua tasapäistää kaikki ihmiset koneiksi ja aivottomaksi.

Gott nytt år Catulux: Hyvää Uutta Vuotta: filosofia on uudistettava ja pedagogiikka myös. Aika pian.

3:00 AM


catulux said...
HG-armas!

Oikein hyvää uutta vuotta 2010 Sinulle!!

Ja aurinkoa, rakkautta ja onnea myös!

5:06 PM

Homo Garrulus said...
Darwinin lajien synty. Traagisen ajattelun synty, Nietszche. Tietoisuuden synty, ???.

Tietoisuus ja itsetietoisuus eivät ole sama asia.
Itseriittoisuus on vielä toinen asia. Häpeällä on
siinä osansa. Syyllisyys on lajin motivaatio; syyttömyys mihin? Syntyperän vähättelyyn kenties? Miksi torpparin on niin vaikea myöntää, että on torppari? Tai että vanhemmat olivat? Siksi, että se on symboliikan synty.

Mistä saan Aristoteleen kirjat fantasiasta käsiini?
Ja muut fantasiaa kuvaavat kirjat?

9:46 AM


Homo Garrulus said...
Symbolikka on kirkon pataässä. Eivät anna kaanonia ikinä ulos ja ilman sitä ei voi uutta muodostaa. Vetää takaisin kuten lihas, jota on pakotettu suoristumaan ja lihas on tottunut toimimaan vinossa.

Tästä alkaa semioottinen pakote kohti sitä, mikä lopulta on kaikkien turmio ja siinä mielessä juutalaiset ovat paremmin hoitaneet verkostonsa: ei ole pakotteita pitämään kolmikantaa koska sen murtaminen on lähes mahdotonta sillä porukkaa on aivan liian paljon.

On siis parempi perustaa uusia juutalaisryhmiä, joille elinehto ja elämän muoto ja kaanon on vielä vapaa. Mutta yhdessä on siis paras ratkaisu vaikka ei ole Euroopan pääasialliselle kansalle mikään pelastus. So sorry minäkin.

Vain kirkko voi auttaa eikä se voi sitä tehdä uskottavuusmielessä. Raha on nyt kirkon paaveja vastaan: jompikumpi ja se ei ole mahdollista.

Olla tekemättä mitään on yhtä dorkaa: syö omat sisältäpäin eli kuoleva kulttuuri myrkyttää omat lapsensa.

11:28 AM


Homo Garrulus said...
Sanovat, etä en mitään tiedä.

Voi miten typeriä ovatkaan. Itse eivät mitään tiedä mutta puhuvat silti itseriittoisesti ja ylevästi. Toistavat vanhoja klyschoja uudelleen ja monella uudella vivahteella. Aina sanovat, että tietävät - kuten kauneuttakin uskovat tietävänsä tai näkevänsä. Eivät erota mielentilaa muodoista, joka on lähtökohtainen vika ja loput on ulkomuistin avulla pätemistä. Pätemistä, pätemistä, pätemistä....voi leikkiä että ON jokin tai joku.

11:40 AM


Leave your comment


You can use some HTML tags, such as , ,
Choose an identity
Homo Garrulus (Google Account) – Sign Out

Email follow-up comments to realzara@gmail.com
OpenID
Name/URL
Anonymous
PUBLISH YOUR COMMENTPREVIEW


Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home