Talking is mental walking

Charlie Chaplin pelkäsi koko elämänsä koska kukaan ei viitsinyt ymmärtää, oli helpompaa nauraa. Kyse on vakavasta asiasta, missä tekniikka pakottaa kulttuurit nöyrtymään johonkin joka ei ole ihmisyydelle milloinkaan oikein. Zizek on minusta ottanut mallia? Ehkä hänet on ns. luotu? Ehkä ei ollut Zizekiä ennenkuin minä aloitin? Kuten Naomi Kleinkin - ovat piilaakson tuotteita koska me tuotamme ja he rahastavat? * aito ei kopioi ketään *

Thursday, January 17, 2008

Omnipotentit narsistit

Ihaillaanko Suomessa ja Pohjoismaissa niitä, joiden kyky on oikeasti vain näyttäytyä oikeina (vrt vääränä) tietämättä, että juuri heidän täydellisuususkonsa takia meitä "oikeasti luovia" heitetään syrjään?

Luova ihminen yleensä "sotkee" omnipotentin jo valmista maailmaa. Omnipotentti ihminen kokee, että kaikki olisi ihan hyvin kunhan sotkevat ihmiset tai köyhät pitäisi turpansa kiinni tai menisi Alepan kassaan. Eivät mieti, ettei Alepa heitä halua sillä joku oli laittanut heidän nimensä estolistalle koska tämä ns. köyhä (ent. kansalainen) oli yrittänyt pitää puolensa ja sai kun saikin vain hankalan ihmisen maineen. Alepan kassa ei sellaisia huoli. Kyse ei silti milloinkaan ollut hankalasta ihmisestä, eikä köyhästäkään. Syyttömästä. Missä sitten mättäsi?

No?


Omnipotentille (http://sv.wikipedia.org/wiki/Omnipotens) ihmiselle maailmassa on joko "oikeassa olevat" tai sitten "väärässä olevat". Tämä on se postmodernin ajan mentaalinen saaste: ei egoismi vaan lopullinen "clousattu egoismi". Omnipotentit ja valmiiksi itsensä oikeiksi julistaneet ovat saasteita meille muille. Emme voi elää koska he estävät elämää.

Heille jakautuu siis vain nämä kaksi mahdollista. Joko heidän mukaan ON syytön tai sitten ON syylllinen. Hypoteesit voivat olla hatusta tai jonkun hysteerisen johtajan keksimiä stooreja, että itse saa enemmän uskottavuutta. Toisen kunnia on toisen häpeä: jos penää väärää kunniaa tekee sen toisen häpeän kustannuksella. Todella sikamaista.

Tämä ON tulee siis myrkyttämään monta tilannetta, sillä esitutkinnan tai mietintöjen aikana epäilevien silmät hakevat evidenssejä, ja jos epäilee riittävästi löytää signaaleja tai symbooleja siitä, että oma hypoteesi oli oikea. Vanha slogan siitä, että saa mitä tilaa pitää paikkansa varsinkin jos kykenee mobilisoimaan kanalan ääntä (kääkätystä) sen ympärille. Kanalat ja kaikenlaiset massahypnoosit ovat manipulaation siivet.

....

Minun mielestäni syyllisyyden signaalien määrän kasvu johtuu myös siitä, että kun tarpeeksi rupeaa kontrolloimaan ja tekemään kaikenlaisia kokeita ihmisestä ja hänen sanotusta moraalistaan hän myös tunnistaa nämä epäillykset - ja autenttisuus tapetaan. Enää ei ole koskematon tila. Minua epäiltiin siksi että minä juuri pelkäsin sairaasti, ettei kukaan kiusaisi, ja tämä laukaisi ilmeisesti uuden aallon uusia epäillyksiä omnipotenttien sairaan fantasian sisällä ja näin kehä kasvatti itseään. Kymmenen vuotta meni ja typeryttä ei saanut pysäytettyä. Minä petyin etenkin ystäviini, joista tajusin, etteivät he olleetkaan ystäviä: kuinka hekin lähti mukaan massahypnoosiin en ymmärrä. Osa heistä käytti tunteja minun persoonani repimiseen ja yhteisiin iltoihin minne minua ei tietenkään kutsuttu. Samat ihmiset kävelevät sitten korkeilla uskottavuusindekseillä mm terveydenhuollon alueella. Tämä on minulle käsittämätöntä. Kas kun eivät ole vielä psykologeja. Sitäkin taisivat kyllä olla sillä
yksityisihmisenä heille tuo raadollinen repiminen tuottaa myös mielihyvää - miksei heille jos muille?

Tämä signaalien epäautenttisuus ei ole yhdentekevää sillä viaton voi näinollen ryhtyä puolustuskantaan (tavallaan ilman syytä) ja sen takia myös itse korostamaan asioita joiden seurauksena epäillys sen kun kasvaa sillä epäiljiä puolestaan tunnistaa toisen defenssin ja ehkä hädänkin. Ihmisiä ei saa kontrolloida vaikka rikollisuuksien estämisessä se on tehokasta. Sen sijaan tilanteita saa kontrolloida, mutta ei ihmisiä.

Sääli vaan, että ylösnoussut hätä ei johdu ollenkaan (sanasta OLLA taas) siitä ensimmäisestä epäillystä vaan siitä pelosta mitä ihmiselle tapahtuu, jos häntä todella ruvetaan ajamaan takaa ja maine menisi. Tätä ei pidä sekoittaa evidensseihin, joiden rooli on olemassa kuten korrelaatio moottoripyöräkerhot, huumeet ja vankilassaistuminen. Jos menee sellaiseen porukkaan saa sitten olla tietoinen, että joutuu epäillyttäväksi. Samalla se edellyttää, ettei yhteiskunta hyljeksi ihmisiä sillä lailla, ettei ole sallivia ryhmiä muualla kuin näissä ryhmissä vaikka siellä olisi viattomiakin seurassa, joille ei enää suoda paikkaa missään muualla kuin hämärissä piireissä. Se on siis ensisijaisesti näitten omahyväisten vika että poissulkevat ihmisiä yhteiskunnasta ja syrjäyttävät myös syyttömiä kaikenlaisen kaakatuksen jälkitautina. Jos terrorisointi kasvaa se on siltä osin ihan jopa loogista.

Jos näitä taphtumia tiedetään etukäteen mitä alamaailman isokenkäiset yleensä hyvin tietävät kyse on manipulaatiosta.

Siinä suorastaan tehtaillaan predestinaatio, joka toteuttaa itsensä. Jos moraalista on kyse niin jokainen ratkeaa paineen (liian suuren kontrollin!) alla jossain kohtaan joko valehtelemaan, ryyppäämään tai sanomaan asioita, joita olisi parempi olla sanomatta. Ihminen, jolle on langetettu väärä identiteetti ei vastaa niihin ja häntä kontrolloidaan etenkin sillä hän ei pysy raiteissa. Mutta kukaan ei kysy miksi hän ei sitä tee, vaan hänet tuomitaan sen väärän tilanteen mukaan.

Ihminen, jolle sopisi teoreettinen työ ei pääse edes kouluun ja osoittautuu kenties sen teoreettisuuden takia surkeaksi käsityöläiseksi on ikuinen menettäjä sillä muut tulkitsevat hänen tekemisiään omien odotustensa perusteella. Jos maailmaa johtaa impotentit omnipotentit niin seksuaalisesti terveet joutuvat heidän odotustensa alle. Ei rinnalle vaan alle samalla lailla kuten kukat asfaltin alle. Systeemi sementoi jo lähtökohtaisesti mitä uskon, että ollaan varsinkin tietotekniikan avulla tekemässä. Ei ole enää tilaa hengittää.

..

Se voi vaan olla liian suuri ymmärryskuilu, eikä sitä kukaan tajua. Luseri on siksi luseri, että systeemi ei ollut häntä varten edes alkuunkaan. Se vastaa tilannetta kun lintua pidettäisiin akvaariossa tai kaloja linnunhäkissä: ei paljon ui tai laula.

Mutta viaton voi silti olla siihen, josta lähettiin liikkeelle. Pilattu mikä pilattu voisi silti sanoa. Ja jos minulta kysyy, minä uskon, että tomppeliherrat ovat aivan tietoisia tästä sillä käyttäytymistieteissä nämä asiat ovat luettavissa vaikka kuinka paljon. Jos manipulaatiota osataan käyttää yhdessä asiassa eiköhän osata sitä toisessakin? Tämä on suoraa valtaa ja aika härskiä sellaista, jossa vipuna voi olla kokonainen ala. Haetaan vain ne, joiden maailmankuva on infantiilinen - ihan samalla lailla kuin nyt palkataan mieluummin kesyjä olevinaan-olevia johtajia (kansanomaisesti tyhmiä) sillä kamreeriyhteiskunnalla on hyvä ominaisuus, mikäli rahat realisoidaan muualla kuin Suomessa.

Jotkut suuremmat linjat voivat siis yhtä hyvin olla tietoisia vaikka niistä puhutaan kuin olisivat aina sattumia - ohho sattuipa hasssusti. Draamataitokin on vanha taito.

Jos rekrytointi sanoo olevansa niin supertarkkaa, että voidaan verrata aivojen tapahtumia ja diskurssia niin miksi sitä ei sitten hyödyntäisi myös roistot?

Vastaus on: juuri roistot hyödyntävät kaiken hämärän ennen kuin oikeat ja eettiset edes kykenevät arvaamaan niiden olemassaoloa.

Minulle omnipotentit ovat joskus jo nykyään samaa kuin "roistot" sillä täydellinen täydellisyyden uskokin on jo vahingoillista yhteiskunnan jatkuvuudelle ja siitäkin voisi alkaa rangaistamaan - maailma
ei ole valmis niin kauan kun on köyhiä ja niitä ei pidä tulkita hyvä-huono tai hyvä-paha akselilla yksinään vaan myös törkeiden manipulaatioiden uhreina - omnipotenttien takia.

Hupaisinta on että nämä omnipotentit juuri eniten näitä ns. huonoja sitten jahtaavatkin. Koira haukkuu häntäänsä voisi sanoa.

Labels: , ,

18 Comments:

Blogger dudivie said...

nirvanani
onko Minun käsitykseni valmis hahhhhh
etkö päässyt kassaksi
minäkö sinua syyllistän sis olen sikamaninen onks sulla prosessi
tuttua
sulle on tarkoitettu, anteeksi, joku muu tehtävä? niin on hyvä jos tilanteita saadaan kontrolloiduiksi
onko Sinut suljettu ulos jostakin
lopullisesti? olet oikeassa ettei alistetulla eikä pämärilläkän ole Kaikki aitoa eihän systeemi ole Sinulle tehty
ymmärrettävästi ainakin inhottava ajatella että kaikki olisi Edeltä suunniteltu..heh..jostain syystä ON
enhän minä sitä ole suunnitellut
vaikea olla uskomatta (tomppeliherroihin) ja kuitenkin suunnitelma on Muualta usko pois.ja jokaisella on paras paikka
vaikka vituttaa niin sanoa, olet sanonut että Suomi on timantti..jne
älä ihmettele mitään
sillä mitään outoa ei taida olla..

11:11 AM  
Anonymous Anonymous said...

toisaalla sanot että jos on kyky ei tarte tehdä mycket, itsestäsi?

11:19 AM  
Blogger Homo Garrulus said...

ei niin - vain sinä olet aika outo

olet minulle temppeliherra ehkä

11:37 AM  
Blogger Homo Garrulus said...

om man har kyky måst man int göra så myky

- mutta motiivit ohjaavat hyvä herra: minä en ole motivoitunut tuossa sairaassa kokoonpanossa tekemään muuta kuin analysoimaan sitä ensin
- sidu sidu

11:38 AM  
Anonymous Anonymous said...

kuule jos sulla on aikaa eikä varsinaisesti mitään ongelmia niin ethän tahallasi kirjoita näitä...
ja sitten toisaalta älä erehdy epäilemään mitään järjestettyjä juttuja
vaikka siltä näyttää ja vaikka sitä on viime kädessä just stay calm thats the best thing

11:41 AM  
Anonymous Anonymous said...

on hyvin tärkeää ettet ajattele paranoisesti oli tilanne mikä tahansa
minä en ole tehnyt mitään
enkä kuulu mihinkään järjestöön
mutta kokemusta vastaavista tilanteista..jos nyt niin voi sanoa, on

11:46 AM  
Anonymous Anonymous said...

enhän voi tietää kokemuksiasi suomessa oman pienen elämänkokemukseni perusteella vaan on tyhmää noin Hirveen yleisesti kohdistaa syytöksensä
haluat teoreettisesti ymmärtää mitä tapahtui oletko aivan varma että se on mahdollista ja vaikka olisikin onko se tällä hetkellä tärkeintä

11:54 AM  
Blogger dudivie said...

tietenkin yhteiskuntaa voi ymmärtää ja sitä täytyy analysoida jos tässä se on tarkoitus

kenelle Sinä kirjoitat?

12:53 PM  
Blogger Homo Garrulus said...

Minä ajattelen lähtökohtaisesti bifurkaatioteorian mukaan mutta olen vapaa valitsemaan suunnat itse, minun häpeä tai kateus ei valitse minun puolestani

Hyvä jos on - sitä tässä haetaankin (eilen kirkosta peräti) - tehdään Sarkozyyt
(ks. Helanes.blogit.kauppalehti.fi)


Erosi, kosi
ja häthätää vihille.
Se on Sarkozy.

Olisin siis mennyt kanssasi jo niinqu eteenpäin noin niinqu tehokkaasti kuten postmoderni maailma odottaa, hopi hopi c'mon senkin liukas kundi kukaoot

12:54 PM  
Anonymous Anonymous said...

mene sinä vaan vihille

2:05 PM  
Blogger Homo Garrulus said...

vai menenkö vain vihille - pft

5:24 PM  
Anonymous Anonymous said...

zara koizi

3:11 AM  
Blogger Homo Garrulus said...

nyt on koisittu ja kuorsattu valmiiksi tältä päivältä: anything to say???

10:35 AM  
Anonymous Anonymous said...

to sayy are u ezpecting something like a speech. speed. my love
musta toi sarkosii juttu oli hyvä , saara kosii. vaikka tykkäsin sen toisesta voimasta, vaimosta jonkin verran tää kolmas on ihan nätti
mutta aisahan ei mulle kuulu
se politiika vaan. ranska on kaunis maa ja takapajuinen? :) englannissa puhutaan englantia.

4:32 AM  
Anonymous Anonymous said...

to sayy are u ezpecting something like a speech. speed. my love
musta toi sarkosii juttu oli hyvä , saara kosii. vaikka tykkäsin sen toisesta voimasta, vaimosta jonkin verran tää kolmas on ihan nätti
mutta aisahan ei mulle kuulu
se politiika vaan. ranska on kaunis maa ja takapajuinen? :) englannissa puhutaan englantia.

4:32 AM  
Anonymous Anonymous said...

to sayy are u ezpecting something like a speech. speed. my love
musta toi sarkosii juttu oli hyvä , saara kosii. vaikka tykkäsin sen toisesta voimasta, vaimosta jonkin verran tää kolmas on ihan nätti
mutta aisahan ei mulle kuulu
se politiika vaan. ranska on kaunis maa ja takapajuinen? :) englannissa puhutaan englantia.

4:32 AM  
Anonymous Anonymous said...

to sayy are u ezpecting something like a speech. speed. my love
musta toi sarkosii juttu oli hyvä , saara kosii. vaikka tykkäsin sen toisesta voimasta, vaimosta jonkin verran tää kolmas on ihan nätti
mutta aisahan ei mulle kuulu
se politiika vaan. ranska on kaunis maa ja takapajuinen? :) englannissa puhutaan englantia.

4:32 AM  
Anonymous Anonymous said...

selvä?

4:34 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home