Talking is mental walking

Charlie Chaplin pelkäsi koko elämänsä koska kukaan ei viitsinyt ymmärtää, oli helpompaa nauraa. Kyse on vakavasta asiasta, missä tekniikka pakottaa kulttuurit nöyrtymään johonkin joka ei ole ihmisyydelle milloinkaan oikein. Zizek on minusta ottanut mallia? Ehkä hänet on ns. luotu? Ehkä ei ollut Zizekiä ennenkuin minä aloitin? Kuten Naomi Kleinkin - ovat piilaakson tuotteita koska me tuotamme ja he rahastavat? * aito ei kopioi ketään *

Saturday, March 17, 2007

Das leben den Anderen

Sevärt trots det tyska språket (man glömmer dess inverkan efter 2 minuter:
filmen är jävligt bra).

Denna förbaskade kontroll finns fortfarande i blodet
på de, som trodde att de visste vad man skulle få veta och vad man också kunde
driva fram, etiskt eller oetiskt. När skall mänskligheten mogna?

KINO ENGEL MITTEMOT STORKYRKAN PÅ SOFIAGATAN:
...


MUIDEN ELÄMÄ
Das leben der anderenDirector: Florian Henckel von Donnersmack
Length: 140 min
Year: 2006
Languages:
Subtitles: Finnish Swedish
Age limit: 11

Itä-Berliini marraskuussa 1984. Viisi vuotta ennen kaatumistaan Itä-Saksan hallitus varmisti oikeutensa valtaan lanseeraamalla armottoman valvontajärjestelmän.

Puolueelle uskollinen kapteeni Gerd Wiesler uskoo uransa kääntyvän nousuun saadessaan tehtäväkseen kerätä todisteaineistoa näytelmäkirjailija Georg Dreymania ja tämän kuuluisaa näyttelijätär-tyttöystävä Christa-Maria Sielandia vastaan. Onhan "operaatio" korkeimmalta taholta annettu. Sen sijaan Wisler ei osannut odottaa, että seurattavien elämään uppoutuminen saattaa muuttaa agenttia itseään.

Tutustuminen kirjallisuuteen, vapaaseen ajatt ja sananvapauteen saavat Wieslerin äkisti tietoiseksi oman elämänsä köyhyydestä ja avaavat hänelle kokonaan uuden tavan elää, jota Weislerin on vaikea vastustaa.

Mutta systeemiä on mahdoton pysäyttää. Vaarallinen peli on alkanut...

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home