Talking is mental walking

Charlie Chaplin pelkäsi koko elämänsä koska kukaan ei viitsinyt ymmärtää, oli helpompaa nauraa. Kyse on vakavasta asiasta, missä tekniikka pakottaa kulttuurit nöyrtymään johonkin joka ei ole ihmisyydelle milloinkaan oikein. Zizek on minusta ottanut mallia? Ehkä hänet on ns. luotu? Ehkä ei ollut Zizekiä ennenkuin minä aloitin? Kuten Naomi Kleinkin - ovat piilaakson tuotteita koska me tuotamme ja he rahastavat? * aito ei kopioi ketään *

Sunday, February 24, 2008

Logiikka = etiikka

Siteeraan AHM:n blogia:
---------------------------------

21.02.2008 - 21:28
Päivän mietelause "Korkein varmuus ei ole mitään psykologista, vaan jotakin loogista." (Ludwig Wittgenstein)
kommentit:

Zarahustra: 22.02.2008 - 09:09
Sen loogisen tien löytäminen käy psykologian kautta - Kant tajusi sen kun hän joutui jakamaan Vornuft ja Verstand.
Jos menee vain ns. matemaattisen lineäärisen logiikan mukaan päätyy siihen, että ihmiset voisivat syödä toisensa sillä se on taloudellisin tie nälän sammuttamiseen. Ei olisi mitään tungostakaan; saisi sitä rauhaa mitä ilmeisesti haluaa.

Matemaattinen loogisuus on siis luonnonmukaista, eläimellistä ja biologista.

Psykologinen kolmiulotteinen (polyfoninen) logiikka ei käytä sadistisia laskentamalleja osoittakseen omaa paremmuuttaan. Se on vain barbarismia, yksinkertaisella nimikkeellä barbarismia. Tapetaan muut, jotta oma napa saisi loistaa.

Älykkyys ja loogisuus ovat kuten Wittgenstein myös tajusi osaksi eettisyyttä ja se on se vaikeampi loogisuus tajuta. Silläkin on selvä looginen tautologia mutta ei ilman tuota ymmärrystä: ja ymmärrys on aina taaksepäin menemistä. Tieto ei ole taaksepäin menemistä ja sen takia tieto on väärä strategia sittenkin. Tieto on osaksi hyvää mutta liian yksisilmäistä. Pitää olla silmää myös havaitsemiselle (mimesis) jotta voisi mitään todellista logiikkaa tajuta.

Tässä klikkaa - sen voisin kertoa Ludwigille, jos hän eläisi. Mutta kun opettajani imevät minun tietoni ja heittävät pellolle koska heille tappaminen on veressä.

Labels: , , ,

7 Comments:

Blogger Hän said...

Iloinen kun olen täällä
jälleen.

1:17 PM  
Blogger Hän said...

meillä on yksi koko maa(ilma)n rakastama satyyrikko täällä jota kehutaan koska kukaan ei USKALLA sanoa hänestä pahaa. goo morron:)

8:27 AM  
Blogger Hän said...

meillä on yksi koko maa(ilma)n rakastama satyyrikko täällä jota kehutaan koska kukaan ei USKALLA sanoa hänestä pahaa. goo morron:)

8:28 AM  
Blogger ninni said...

(tekstiäsi)..

5:25 PM  
Blogger Homo Garrulus said...

Kiitos, minulla on myös tarkempia tietoja ja kunnollisen näköistä tekstiä mutta minulta meni kaikki halua tehdä enää yhtään mitään kun tajusin miten tuo ansaintalogiikka menee ja siinä humanistit ja kaikenlaiset sosiaalidemokaatit maksavat tavallaan meille kaikille eniten koska muun maailman systeemit mihin olemme linkkinä laskevat energiaa per htp: ei siis kuten me mitenkään laadun mukaan. Jos meillä ei tehdä duunia mistä tulee rahaa me maksamme sen antamalla lisää lapsia pyydystettäväksi sillä lainattu raha haluaa vastineensa aivan kuten pankki joka haluaa takaisin rahansa korolla. So simple and so horrible.

On vain yksi raha ja jos politiikk on sitä mitä se on ollut ne eivät estä mitään tappolinjaa vaan kaikki selittävät sen jotenkin: puunkaatajat puulla ja liito-oravan suojelijat liito-oravilla. Siinä molemmilla on pointtinsa mutta raha tajuaa miten sukkuloida näitten välissä ja aina vetää viimeisen korren. Se on meille vielä ihan liian vaikeaa tajuta kun ollaan niin kauniita ja eettisiä. (Ja sitä pitääkin mutta tulkinnassa pitää olla piru mukana).

27. helmikuuta 2008 15:11

5:20 PM  
Blogger dudivie said...

missä sinulla oli se kommentti iineksestä ja missä on iines

2:19 PM  
Blogger Homo Garrulus said...

Iines on i-iines.blogspot.com
ja kommentti on siinä viimeisessä hattuhommassa aika lopussa
hördu duudipruudi prutt skutt min
- onneksi et täytä 66 koska se on niin paljon seksikkyyttä

1:38 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home