Talking is mental walking

Charlie Chaplin pelkäsi koko elämänsä koska kukaan ei viitsinyt ymmärtää, oli helpompaa nauraa. Kyse on vakavasta asiasta, missä tekniikka pakottaa kulttuurit nöyrtymään johonkin joka ei ole ihmisyydelle milloinkaan oikein. Zizek on minusta ottanut mallia? Ehkä hänet on ns. luotu? Ehkä ei ollut Zizekiä ennenkuin minä aloitin? Kuten Naomi Kleinkin - ovat piilaakson tuotteita koska me tuotamme ja he rahastavat? * aito ei kopioi ketään *

Wednesday, February 20, 2008

Tensiot

Elämän filosofiassa on mietitty intesiot, intentiot ja extentiot. Mutta kukaan ei ole puhunut TENSIOISTA.

Tämä on tärkeä asia, joka alkaa jossain ja jatkuu jonnekin. Se on dominoefekti ja tulee ja menee. Se käy mielessä ja unohtuu. Haavoittaa mieltä ja lohduttaa mieltä.

Ei tietääkseni edes ole sellaisia tensioita, joiden rooli olisi yhteneväinen kaikille. Tätä yhteneväisyyttä ollaan pyritty pitämään yllä olemalla hajuton ja väritön. Mutta juuri hajuttomuus ja värittömyys loivat uuden hiljaisen elon myös kriminaalisille: he saivat aivan uuden kulissien takaisen elämän. Se on sitä minkä näemme mm lapsipornon osalta: kulissien takana tapahtuu yllättävän paljon koska kirkko pyysi meitä olemaan hiljaa ja seesteisitä, kauniita ja hissukoita. Koska se on toteutunut luonto toteutti tensiot selkämme takana.

Selän takana käpy. Seksuaalisuus ei saanut näkyä ja sen takia se otti tilansa - ikävä kyllä näillä seurauksilla. Ja kun nostaa ääntä kuten minä (tai nuo Kiasman kävijät ja lehdistöihmiset) niin puolet ovat vihaisia taiteilijalle, että hän pahoitti mielen kertomalla mitä sontaa meidän elämässämme silti on, ja toinen osapuoli otti nokkiinsa siitä, että nainen käytti oikeita kuvia ja näinollen lasten identiteetti sai toisen kerran häpäistyä: ensin kameran edessä ja nettiin joutumisena ja vielä toisen kerran tuolla taidenäyttelyssä. Oikeat lapsethan ne siellä.

Fenomeeni on tärkeä: miksi tensiota ei saa olla vai onko niin, että kun pedagogiikka on alkujaan ollut kirkosta lähtöisin tämä asia on vain yritetty kertakaikkiaan unohtaa ja nyt diagnostisoidaan aidosti (seksuaalienergian osalta) reagoivia lapsia n.s. luonne- tai hypernenergisenä vaikka oikeasti ovat vain kuten minä voikukkia: voimakkaita OIKEITA ihmisiä joille tämä kulissielämä ei enää suo tilaa. Samasta syystä nousee myös terrorismi. Kun ei saa elää.

Loput on vain tykkäämiskysymyksiä sillä harva on tutustunut omaan minuuden aggressioihin ja sen takia ei suvaitse niitä toisellekaan. Jos on tutustunut ja osaa pitää omat tunteet hallussa (stoalainen aate) niin voi sekä olla seksuaalinen että moraalinen. Nyt ollaan valittu pois seksuaalisuus ja se puhkeaa esiin sitten ihmiskauppana. Pakanat voittavat tämänlaisessa asetelmassa. Kaukomaat ovat pakana-aluetta; ei aitoa Kristinuskoa missä kunnioitus on pääpaino.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home