Talking is mental walking

Charlie Chaplin pelkäsi koko elämänsä koska kukaan ei viitsinyt ymmärtää, oli helpompaa nauraa. Kyse on vakavasta asiasta, missä tekniikka pakottaa kulttuurit nöyrtymään johonkin joka ei ole ihmisyydelle milloinkaan oikein. Zizek on minusta ottanut mallia? Ehkä hänet on ns. luotu? Ehkä ei ollut Zizekiä ennenkuin minä aloitin? Kuten Naomi Kleinkin - ovat piilaakson tuotteita koska me tuotamme ja he rahastavat? * aito ei kopioi ketään *

Sunday, March 02, 2008

Lapinlahteen

...http://www.youtube.com/watch?v=Yv6pnBStKdU

Labels:

16 Comments:

Blogger Homo Garrulus said...

Ad Jussi:
contd.

"Vasemmistolla ei ole minkäänlaista tulevaisuutta, koska se kuuluu osana porvaristoon".

Niin on. Raha on ainoa peli, jota pelataan maapallolla. Pienissä ryhmissä, kuten kansallisvaltioissa kuvitellaan, että se on reilua meinikinä: ei ole. Raha on omansa pelissä; vastaa subjektia. Sitä peliä pelaamme vaikka sitä kutsutaan jossain nimellä sosiaalidemokratia. Peli pelataan myös erilaisilla sisäisillä pelisäännöillä kuten erilaisten uskontojen sisällä.

Silti on vain yksi peli. Se peli pelataan niin, että nopeasti kiertävänä se palkitsee ja hitaasti kiertävänä se häviää. Transaktiot määräävät. Montako kertaa oli miten suuri potti missäkin kannattavuuskaapissa.
Heti kun ei ollut kannattavaa piti siirtää ja siirrot ovat ne, joiden takia ja ansiosta kasvaa fyffe. Ei laadunkaan. Uskomusten mukaan ja Berlusconin kaltaiset saavat median uskomaan mitä vaan. Näyttää vähän pitkäsormea muille pelaajille. Kunnon futis
voisi sanoa: pallona on vain ihmisten elämä jota potkitaan.
Sitä pitää siksi välttää, koska voi hidastuttaa peliä ja media voi saada tietää. Pitää ylläpitää englannin hovin kaltaista mitäs-täss-lovely-lovely honey my dear hymyä ja sitten teurastaa salaa ettei media kuule tai saa tietää. Hoviin sitten vain luotettavat: vain ne, jotka ovat luotettavia (hovin kannalta, ei siis ihmisten kuten Lady Diana yritti olla).

Näin elämän meno pelataan. Pelissä ovat myös anti-pelaajat, mutta alueen pelikyky heikkenee heidän hidastusten takia sillä pankki, joka on lainannut rahansa haluaa ne takaisin - korolla.
Korot ovat sitten katteen kautta saatavia ja enempää en siitä haluaisi bloggiin laittaa.

Tulee kurja olo. Saa vittuilijan*) maineen. Ei saa sanoa sellaista, joka on fakta
ja pelissä näkyvät olotilat. On kurja ja jenginpetturi.

Mutta koska koko porukka huomaa, ettei peli vaihdu vaikka hallitusten nimet vaihtuvat? Eihän raha vaihdu vaan jatkaa peliään ja mediapeliään ihan niin kauan kun me sitä haluamme.

Muutosjohtajana on aina pulassa: Don't tell me anything new, or I will hate you. Tell me what I already know, and I will love you.

Pelataan sitten: anna minulle raha niin kolminkertaistan sen sinulle? Eikö se ole pelin henki: ostetaan halvalla ja myydään kalliilla. Kaikkea ei tarvitse kertoa ja kun lapseni saavat minusta ikävää voitte sitten 20 vuoden päästä sanoa, että ovat vain murheellisia/kateellisia kun eivät voineet brassailla samalla lailla kuin teidän lapsenne.

Mutta minun lapseni ovat hienoja (enkä toivo omaa kohtaloani heille tietenkään).
Mutta jos heistä joku ryhtyy politikoksi ette enää pidä heistä sillä he ovat kuten minä: ensisijaisesti oikeita ihmisiä ja vasta sen jälkeen ns. peli-ihmisiä. Silti osaavat tehdä rahaa - sitä minäkin osaan mutta ei ole makuuni tällä lailla enää.

Mutta mitäs teet? On vain yksi maapallo missä elää. On pakko olla mukana ellei kukaan ole edes halukas mistään mitään kuulemaankaan. Kommunismia en silti kannata mutta kannatan pelin mittareiden muuttamista arvojen mukaan.

Indeksi per maa sillä nyt ovat islam (joka uskoo ensisijaisesti taivaan valtaan) ja kristinusko (joka uskoo ensisijaisesti ihmisen valtaan) samalla viivalla rahan suhteen. Kun heillä palaa punainen valo se on meillä vihreä ja päinvastoin. Oikea ja väärä ovat kontrastivärejä. Meillä on sininen ja heillä oranssi. Kuinka mittaamista siinä pelissä silloin voi tehdä yhdellä ja samalla mittarilla?


*) naiselle tämä on todella väkevä sana mutta naisten ääniä ollaan haluttu niin peliin kuin elämäänkin. Nyt sitä tulee - älä pyydä konservatiiveilta apua: nyt sitä ääntä tulee siihen mihin sitä aina halutaankin. Kestä sitä.

8:39 AM  
Blogger dudivie said...

raha tulee jakaa huono osaiselle ja se on vasemmiston tehtävä
hyvää päivää garruu

8:50 AM  
Blogger dudivie said...

siis sen jälkeen kun sitä on

8:50 AM  
Blogger Homo Garrulus said...

Huono-osainen on vain huonosti koulutettu. Kaikkea voi ennustaa kun tietää tyypit, tilanteet ja paikat. Mutta kun kukaan ei ole oikeastaan siitä ollut kiinnostunut: korkeintaan niin, että muruset kaadetaan pöydän reunoista ja se joka löytää, löytää.

Sitähän se on ollut. Samanaikaisesti viisaat lepertelevät keskenään ja ovat olevinaan. Se (!) on taas kyllä katsottu aiheelliseksi. Siihen meni sitten valtakunnan rahatkin. Pelleilyyn.

Mutta sanoja saa pellen maineen. Eivät kestä todellisuutta.

8:56 AM  
Blogger dudivie said...

Poliittisen puolen valinta on vain elämäntilanne ja luonnekysymys
ei kai järjen?

9:02 AM  
Blogger Homo Garrulus said...

Politiikkaa on markkinoitu ikäänkuin johtaja-instanssina. Mutta kun eivät ole edes ymmärtäneet yhteiskuntaa. Täysin osaamattomat pituushyppääjät ja karaokeartistit.

Eihän sellaista johtajuuta ole sallittu missään muualla: saatika paikassa, jossa pitäisi olla monitieteellinen, rohkea ja vielä halukas laittamaan itsensä peliin.

Toisekseen köyhiä muodostuu erilailla kun signifikaatiot mitä "etsitään" kulloinkin muuttuvat. Jos etsitään tänä päivänä näppäräsormisia kieroja ja lieroja draamaosaajia joilla kyky valehdella paremmin kuin kukaan muu - peitettynä typerään viisastelusorinaan niin tulos on sen mukaan. Se aikaansaa sen, että kaikki eettiset ovat pian ns. "turhia" ja saavat korkeintaan taiteilijan paikan. Siinä ei tienaa ja sitten onkin murusten armolla. Kyse ei ole siis siitä, etteikö osaisi; kyse on siitä mitä haetaan. Mutta jos firmat ovat roistojen ostamia ja raha on voimakkaampi kuin järki niin rekrytointikaavakkeet hakevat diskurssin mukaan vain vittumaisimmat eikä viisaimmat.
Silti voi ihmisille myydä "eettisyyttä" mutta tämänkaltaisen fuulauksen myynti on sitten viimeinen veto mitä voi tehdä: usko lähtee sen jälkeen totaalisesti. Sitten sotivat kun toivokin on sammuttettu sillä vapautta ei tullut vaikka siitä puhuttiin kauniisti.

Ihminen ei siis ole tyhmä: tyhmät ovat ne, jotka uskovat, että voi viedä ihmisiä mihin vain ihan miten pitkälle vain.

9:15 AM  
Blogger dudivie said...

Ajattelen rahaa vain kun sitä ei ole ja silloin on vähän myöhäistä
Sinusta poliitikot on JUMALIA ei se niin..olisit niin kovasti halunnut olla yksi heistä

9:20 AM  
Blogger Homo Garrulus said...

En ole ikinä halunnut olla politikko. Se on viimeinen paikka. Minä tiesin isäni elämästä mikä se on: koiran paikka. Koiraksi tulin jo hänen
imagostaan: en ole ollenkaan enkä
ikinä halunnut sinne vaikka olen
kytkenyt politiikkaa mukaan käsityksiini.

9:21 AM  
Blogger Homo Garrulus said...

Ks mitä laitoin Sedille. Ja myös mitä laitoin (ei näy vielä) Kemppiselle ja Rönkölle. En ole katkera enkä ole halunnut näytille. Olen halunnut olla valmentaja: valmennan pienissä ryhmissä; ei lavalla. En ole mikään paistattelija vaikka olen äänekäs joskus.

Menetin itseluottamukseni. Se on totuuksista suurin.

9:23 AM  
Blogger dudivie said...

Whats the problem with thät?

9:30 AM  
Blogger Homo Garrulus said...

Nielee kun pitäisi motata, mottaa kun pitäisi niellä. Menee väärin koska ei luota silloin kun pitäisi. Kukaan ei kannustanut; mieheni veti aina vain omia osakkeita minun avulla ylöspäin.
Hän ei silti muuta mitään; hän on sotilas olemassaolevassa yhteiskunnassa ; hän ei ikinä kritoisoi mitään eikä siksi ole tottelematon ikinä. Hän seuraa. Hän on seuramiehistä parhaimpia mitä tunnen: hänestä pidetään sen takia, että hän on kvick. Nokkela. Naurattaja, hauska ja hyvännäköinen. Mutta jos haluaa analyysiä, näkökulmia ja politiiikkaa se ei hänen suusta tule. Ikinä. Mutta minä kun arvostan kaikkea sitä en saanut itselleni silti häneltäkään apua kun kaikki kaverit pettivät. Se oli vielä pahempaa kuin olla yksin sillä kansa halusivat erotella välttämättä ja näin yrittivät rikkoa avioliittommekin. Mutta en enää tiedä: koordinaatit ovat aivan sekaisin. Enkä haluakaan; se on ehkä suurin menetys.

9:40 AM  
Blogger dudivie said...

That sounds aBIG proplem..miten
tunteilla voi analysoida? olet vain masentunut meipi

9:46 AM  
Blogger Homo Garrulus said...

En ole masentunut. Olen nukkunut ja saan aikaseksi. Minua pännii kun elämä meni tässä. Se ei ole sama kuin masennus: se on suuren luokan vitutus på ren svenska. Vituttaa kun ääliöt olivat yhdessä liian suuri joukko.

10:02 AM  
Blogger dudivie said...

Goodbye!

11:12 AM  
Blogger dudivie said...

voisit käyttää seksuaalisuutesi vi..eikun vihasi seksuaalisuuteen

12:01 PM  
Blogger Homo Garrulus said...

Sitä teenkin....voit kuvitella mutta ikävä kyllä en ole aktiivinen tällä erää. Olen siis hallitseva: myös tunteeni hallitsen. Se on stoalainen aate.

12:23 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home