Talking is mental walking

Charlie Chaplin pelkäsi koko elämänsä koska kukaan ei viitsinyt ymmärtää, oli helpompaa nauraa. Kyse on vakavasta asiasta, missä tekniikka pakottaa kulttuurit nöyrtymään johonkin joka ei ole ihmisyydelle milloinkaan oikein. Zizek on minusta ottanut mallia? Ehkä hänet on ns. luotu? Ehkä ei ollut Zizekiä ennenkuin minä aloitin? Kuten Naomi Kleinkin - ovat piilaakson tuotteita koska me tuotamme ja he rahastavat? * aito ei kopioi ketään *

Sunday, March 09, 2008

Filosofiaa

"Nenänkaivuuta"

1 kommentti - Show Original Post

Blogger Homo Garrulus sanoi...

Tässä oli hieman sitä viisautta mistä olet sanonut hakevasi tai minkä nimeen luotat. Samalla voin sanoa, että sinä aikana kun kaivat verta nenästä siksi, että väkisin avaat Pandoran lippaan ja kadotat itsesi hakiessasi totuutta niin filosofisesti sellainen käännös on tehtävä ihan lakien mukaan; luonnonlakien mukaan. Jos yksi (enfald) rupeaa johtamaan maata ja maailmaa (mångfald) niin rupeaa alasmäki ja siksi Pandoran lipas on aina välillä avattava joka on sinunkin hyvä tietää. Kyse ei ole silloin työstä, josta pitääkään saada bongoja: se on vain työ - paska työ kuten Nykäsen lasku hemmetin korkeasta tornista: on pakko tulla alas jos on kiivennyt ylös. Vaikka pelottaa ja vaikka muut ivaavat rohkeaa.
Se ei ole siis näytön paikka eikä se ole pakon paikka sillä se on luonnonlaki ja Newtonin laki: gravitaation laki.

Lue Intian viisautta ja heidän mytologiaa: Visna ja Siva. Lue miten hyvyys on kaksi kertaa viisaampi kuin rationaalisuus tai sitä miksi sinä kutsut viisaudeksi: elämää.

Hyvyyttä ei voi kaitsia eikä sitä voi opettaakaan. Sekin on luonnonlaki - sinä aikana kun sitä miettii voi vaikkapa kaivaa nenää. Se on filosofiasta tärkeintä ehkä. Turha pyristellä vastaankaan.

Mutta viisauteeen jos aiot sinun pitää juuri irrottaa nuo sinun ihailemasi "opit" ja "oppineisuutesi" sillä sama asia heikentää sinun syvää älyäsi tajuta (mimesis) yhtään mitään koska ihailet itseäsi ja omnipotenssiasi koko ajan myös sen ajatuksen aikana. Ihailusi siis tihkuu myös eettisten ja viisaiden ajatustesi kautta ja myrkyttää ne.

Kerro Relanderille terveisiä, että ero oppineisuuden ja osaamisen välillä on sitä mitä Sokrates tajusi: vasta kun oikeasti on sitä mieltä, ettei juuri osaa mitään niin sitten todella loistaa. Tämä on se syy, että valitsemanne ideologia "elämä" ei toimi.

Katsos filosofien yököttävää itseihailua ja diktaattorimaista pelastusintoa: yök mikä kuva.
Siinä meille uudet Stalinit vaan jos heitä uskoa. Yök ja yök - ja minua he estivät olemasta siellä missä olisin niin mielellään ollut ja harjoittanut DIALOGIA.

MUTTA EI - omnipotenssi ja narsismi ja jopa psykopatia tulivat jälleen esteeksi. Se on ollut tautologiani jos joku kysyy. Laskijoiden vika.

9. maaliskuuta 2008 11:45

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home